fredag 18. april 2008

For dyrt å reise til Oscarsborg


Foto: Kow d.e 2007 © Klikk på bildet og se større versjon

Kaholmene og Håøya er viktige deler av opplevelseskommunen Frogn. I mange år var Oscarsborg en stat i staten og utilgjengelig for allmennheten. Nå kan publikum komme dit og bruke det unike anlegget. Men turen til og fra koster.


Kaholmene med Oscarsborg er i ferd med å bli en integrert del av Drøbak. Det unike festningsanlegget er tilgjengelig for publikum, som kan gjenoppleve vår ikke altfor fjerne, dramatiske historie på nært hold. Eller rett og slett kose seg i en flott natur og interessante omgivelser.

Hotell, restauranter og gallerier gir de besøkende muligheter til å skaffe seg opplevelser både av kulinarisk og kulturell art.

Tilgjengeligheten er god. Rutetabellen forteller at båten går både titt og ofte,og tidligemorgenturer kan bestilles.

Men det koster.

Pris tur-retur Borgen for en voksen person, er kr 70,-. For barn må man ut med kr 40,-. Det er i drøyeste laget. Riktignok kan en familie som består av to voksne og tre barn, eller færre, reise for 180 kroner og "spare" 80 kroner, men 180 kroner er uansett en drøy pris.

Hvis man skal ta én tur i løpet av sesongen, er det sikkert overkommelig for de fleste, men det setter nok en stopper for spontane innfallsreiser som man får lyst til å ta, når været og forholdene ellers innbyr til det.

Egentlig burde båtturen vært gratis. Akkurat som det er gratis å kjøre på offentlige veger og bruer. I Sverige har de forstått at ferjer som inngår i vegsystemet bør være gratis. Slik det er å kjøre på vegen. I Sverige. I Norge tar vi betalt for det også etter hvert.

Gratis ferjereiser er det neppe mulig å få til Norge. Men prisen på båtturen mellom Drøbak og Oscarsborg bør halveres. Først da blir Kaholmene og Oscarsborg en integrert del av Frogn og Drøbak. Slik de bør være.

Ingen kommentarer: