fredag 6. juni 2008

Trollberget på tur i skogen

Alle foto: Kow d.e. 060608
Klikk på bildene og se større versjon
En fin dag for tur i skogen. Vakkert vær og svalende skygger under trærne. Men selv friske unger i full fart i det grønne, trenger en pause i leken.









Mathis spikker konsentrert med den kjempeskarpe kniven sin. Det gikk bra. Alle 10 fingre var med hjem.







En presenning skapte en spennende gapahukstemning og gav god skygge for en varm sol. Små og store hadde nok å stå i.

Trollberget barnehage benyttet det vakre været fredag til en tur i skogen.

De minste tok en kortere tur til området ved vanntårnet, mens de større barna gikk i flokk og følge til Brunskogen hvor de tilbrakte størstedelen av dagen

Med var også noen foreldre og noen flere besteforeldre. Og selvfølgelig barnehagens personale som med mild, men myndig hånd styrte det hele slik at små og store kom trygt fram og tilbake. Og ikke minst: Fikk en hyggelig, opplevelsesrik dag i skogen. Der barna fikk rå seg selv og more seg på sine egne premisser. Selv om det alltid var en hjelpsom hånd å få. For dem som trengte det.

Noe av det fine ved en slik dag i det grønne, er at man kan gjøre ting som det ikke er lett å tillate på vanlige dager i barnehagen.

De små fikk bruke kniv og sag på overflødig undervegetasjon, og de voksne hadde fullt opp med å holde unna for ønsker om buer og piler og fløyter av alle slag.

Og lyd ble det. Det pep og fløytet i større og mindre fløyter av ulike slags trevirke. Seljefløyter lages ikke bare av selje - og rogn - når ekspertene slipper til.

Og så var det mat. For de små er mat i det fri en av utfluktens store begivenheter. Det slår sjelden feil. Og appetitten kan man ikke klage på. Mat og drikke gikk ned på høykant. De fleste ryggsekkene var nok betydelig lettere på hjemvegen.

Turdagen i barnehagen er en stor begivenhet full av opplevelser for barna. Det er noe de gleder seg til lang tid i forvegen og snakker om lenge etterpå.

Men det er også en opplevelse for de voksne som har tid og anledning til å være med.

Barnehagepersonalet som påtar seg dette ekstra bryderiet på en varm og krevende sommerdag, fortjener en stor takk. Fra små og store.

Ingen kommentarer: