søndag 29. juni 2008

Nemi har inntatt Drøbak

Foto: Kow d.e. 280608 ©
Klikk på bildene for å se større versjoner

Pågangen for å få signaturer var så stor at kunstneren nesten ikke hadde tid til å se inn i kameraet, men til slutt fikk vi dette bildet. Hvem skulle tro at den frustrerte, nevrotiske Nemi har bolig i denne tilsynelatende harmoniske og vennlige personen.




















I galleri FSATH kan du studere striper med Nemi-humor i Lise Myhres enkle, elegante strek (t.v.) T.h.: Nemi og venninnen Cyan. To uberegnelige typer.

Tegneseriefiguren Nemi er i ferd med å bli kult.
Ikke bare blant fjortiser og ungdommer, men blant godt voksne. Som med skrekkblandet fryd følger med på den uberegnelige nevrotikerens gjøren og laden i tegneseriestripene.
Nå kan du studere fenomenet nærmere i Drøbak. Nærmere bestemt i Fredrik Stabel og AvisTegnernes Hus hvor tegneren Lise Myhre stiller ut. Stripe etter stripe med innfall og utfall fyller veggene i første etasje.
I annen etasje har den eminente avistegneren Inge Grødum fått slippe til i to rom ved siden av den faste Stabel-utstillingen. Grødum er en ”snill” karikaturtegner med mer humor og ironi enn aggresjon og sterke virkemidler. Bildene hans er kommentarer til aktuelle hendelser, men har samtidig kunstneriske kvaliteter som gjør at man kan henge dem på veggen i hjemmet uten at de virker uaktuelle og malplasserte. Eller upassende.
Grødum var ikke til stede i galleriet ved vernissasjen i går. Der fikk Nemi og Myhre råde grunnen alene.
Og like greit var nok det. Publikumspågangen var stor og Myhre signerte plakater og alt for hånden nærværende, i et slikt tempo at bloggerens kamera nesten ikke klarte å følge med.
Men til slutt fikk vi et pent og tekkelig bilde av en kunstner som tilsynelatende ikke har mye til felles med hennes "svarte" alter ego, Nemi.
Hva innsiden gjemmer, er imidlertid ikke godt å si.

Ingen kommentarer: