søndag 22. juni 2008

DFI frastjålet 3 poeng


B-lagsspil-lere i Stabæk. Alanzinho (t.v.), og Pontus Segerström (t.h.)

DrøbakNotater har skrevet det tidligere, og vi gjentar det gjerne her: 2. lagene til storklubbene er totalt uforutsigbare og skaper tilfeldigheter og vilkårlighet – kort sagt: urettferdighet – i 2. divisjon.
Noen ganger stiller de et B-lag. Men når det røyner på, sender de innpå de beste de har.
Kampen på Nadderud der Stabæk 2 slo DFI 3-1, er det beste – eller verste – beviset på at denne påstanden er rett.
Plutselig var Alanzinho og Pontus Segerstöm B-spillere.
Og resultatet ble som det måtte bli. Thorstein Andersen Aase scoret 2 og Ola Kamara 1 mål, og DFI ”mistet” 3 poeng og måtte nøye seg med et trøstemål.
”Møt opp og støtt gutta i jakten på veldig viktige poeng”, skrev Stabæk på nettstedet sitt før kampen.
Nettopp. De innså at det dreide seg om ”veldig viktige” poeng, og kjørte fram de store kanonene. Slik bør det ikke være.
Ved sesongstart bør klubbene registrere spillerne i A-lagsstallen eller B-lagsstallen. Som jeg foretrekker å kalle det. Ingen bør kunne vandre mellom divisjonene etter klubbens forgodtbefinnende. Hvis noen spiller seg ut av A-laget, bør de kunne gå over til B-laget. Men en eller flere kamper på B-laget bør gi 3 kampers karantene før spilleren kan benyttes på A-laget igjen.
Slik det er nå, stiller lag som møter toppede 2. lag, langt svakere når det gjelder avansement eller å redde plassen i divisjonen, enn lag som får matche reelle 2. lag. Dvs. : B-lag.
Dette må fotballforbundet ta tak i før 2. divisjon – og andre divisjoner i samme stilling - blir parodier.

Ingen kommentarer: