tirsdag 3. juni 2008

Fredrik Stabel og Avistegnernes Hus styrker sin kunstneriske autoritet

Foto: Kow d.e.
Klikk på bildet og se større versjon

"Fredrik Stabel og AvisTegnernes Hus går mot en rekordsesong", forteller Amta. Det gleder alle oss som er glad i Drøbak og setter pris på kunst.

Maleren, tegneren og grafikeren Hans Normann Dahl går inn i styret for ”Fredrik Stabel og Avistegnernes Hus” forteller Amta 2. juni. Han er også en kjent avistegner og illustratør.
Dahl er født på Lørenskog i 1937 og utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS) og Kunstakademiet i Warzcawa. Han er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Oslo Bys Kunstsamlinger, Bergen Billedgalleri, Stavanger Faste Galleri, Montréals faste samlinger, Nasjonalmuséet i Warczawa - og mange flere.
Dahl har vært mye brukt som lærer, bl.a. ved SHKS, Statens Kunstakademi, Arkitekthøgskolen i Oslo og Den Nordiske malerskole i Ile de Ré i Frankrike. Han eier og driver Mosebekkskolen i Oslo
Dahl har illustrert mange bøker. Mange barn – og voksne også for den saks skyld – har stiftet bekjentskap med hans kunst i ABC- og barnebøker. Hans snirklete, frodige - og ofte overlessede - detaljrike illustrasjoner kan virke forvirrende og by små iakttakere på mer motstand enn de er modne for. Det er synd for Dahl er ellers en eminent kunstner.
Dahl har tegnet for flere aviser. Bl.a. Dagbladet.
Med Dahl i styret har galleriet styrket sin kunstneriske autoritet.

Ingen kommentarer: