fredag 13. juni 2008

"En perle i Drøbak"

Begge foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildene for å se større versjon
Aftenpostens matskribent, Dagobert, har vært i Drøbak og nydt et glass vin på Skipperstua med utsikt over Båthavna.


Dagobert spiste på Kumle-gaarden. Omgivelsene, maten og vinen var førsteklasses skriver han og kaller stedet "En perle i Drøbak


Dagobert har vært i Drøbak.

Dagobert er matskribent i Aftenposten. Sammen med sitt damefølge rusler han i sentrum og nyter idyllen før han besøker Skipperstua og beundrer utsikten til båthavna over et glass vin. Deretter inntar følget et bedre måltid på Kumlegården.

Gjestene er fulle av lovord. Over stedet, maten, serveringen – kort sagt: miljøet. Omgivelsene blir beskrevet som idylliske. Dagobert er ikke snauere enn at han kaller Kumlegaarden ”En perle i Drøbak”.

God mat koster, men Dagobert mener at spisestedets norske tradisjonsmat og kontinentale gourmetretter, er rimelig priset i forhold til kvaliteten. En regning på knapt 1500 kroner er helt akseptabelt for et slikt måltid som Dagobert og hans borddame har spist, mener han. Maten og prisen gjør det vel verd å legge vegen innom Drøbak i sommer.

Kumlegaarden får ekstra lovord for vinkjelleren. Dagobert mener at vinkartet i seg selv er verd en omvei.

Kumlegaarden får 5 poeng av 6 mulige og finner seg en plass helt i toppen på matskribentens kulinariske rankingliste.

Dagobert fullroser altså Kumlegaarden, men mener at det også finnes andre grunner til å reise til Drøbak. Skipperstua som har en ypperlig beliggenhet med uteveranda ved havna, er en grunn. Det Gamle Bakeri er en annen. Og Reenskaug hotell. Som bl.a. har en trivelig uteservering.

Alt i alt: En utmerket Drøbakreklame.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, høres ut som om vi må ta en tur og skjekke ut den vinkjelleren en dag.

Anonym sa...

Gjør det, Morten. Flott nettside dere har, forresten.