mandag 9. juni 2008

Plastpotter kan returneres

Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Er dette plast som kan leveres til resirkulasjon i containerne på returpunktene? Ja, sier Follo Ren.

Det blir en masse tomme blomsterpotter i løpet av en hagesesong. Mange tar vi vare på og bruker om igjen.

Men hva med de overflødige? Kan de kastes i containere beregnet på innsamling av plastavfall? Eller er containerne forbeholdt myk plast og emballasje?

Vi har søkt hjelp hos Follo Ren for å få et autoritativt svar som vi kan forholde oss til uten å risikere at vi gjør noe galt.

- Ja da, du kan kaste blomsterpotter i returbeholdere for plast, svarer Elisabeth M. Olvum Haakafoss på vegne av Follo Ren IKS. Hun viser til nettsiden http://www.grontpunkt.no/ hvor vi ville funnet svar på spørsmålet vårt. Der står det at plastemballasjen som inngår i Grønt Punkt Norges ordning for husholdningene, blant annet er plastflasker og plastkanner, plastfolie og plastposer, plastbegre og plastbokser, potetgullposer - og blomsterpotter.

Så det er ingen tvil. Hun takker likevel for henvendelsen og forteller at Follo Ren bygger opp en ny nettside: http://www.folloren.no/. Der skal de lage en "spørsmål-og-svar-side" og ta med spørsmålet fra DrøbakNotater. Så det er nok flere enn oss som må ha det inn med teskjeer for å være helt sikre.

Ellers anbefaler Elisabeth M. Olvum Haakafoss søkemotoren http://www.loop.no/ som er fin å bruke når man lurer på hvor man skal kaste ting.

Da skulle det være avklart. Dermed har vi slått et slag for gjenbruk. M.a.o. for miljøet.

Ingen kommentarer: