torsdag 10. juli 2008

Ikke en plass å oppdrive

Foto: Kow d.e. 040708 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

På soldager er Bankløkka smekkfull og utskiftingen beskjeden. Hvor mange av bileierne ligger på stranda?

Når sola skinner, og det er varmt i lufta og vannet, er det umulig å finne parkeringsplass på Bankløkka. Hvis du ikke er tidlig ute. Men skal du f. eks. på biblioteket som åpner klokka 1100, kan du glemme å få satt fra deg bilen. Da har badere og solbadere lagt beslag på de få plassene som finnes der.

Forhåpentlig har også noen som skal avlegge handelstanden et besøk, fått seg en plass slik at de kan utrette sitt ærend. Men den sannsynligheten er ikke stor.

Selv skulle vi hente en bok på biblioteket forleden, men parkeringsplass var ikke å oppdrive. Ikke på Bankløkka, og heller ikke på noen av de andre parkeringsområdene som kommunen har ansvaret for.

Til slutt fant vi et innsmett på den private parkeringen som ligger der Esso-stasjonen lå. Selv om plassen befinner seg på et ganske annet prisnivå enn de kommunale plassene, var det fullt der også. Helt til en bil kjørte og etterlot plassen til oss. Men da hadde vi allerede en turistfamilie etter oss. Den måtte finne seg i å vente.

Løsningen på problemet er trolig gratis - eller ekstremt billige! - opparbeidede "langtidsparkeringsplasser" som kan benyttes for badende i rimelig gangavstand til Badeparken. På Seiersten f. eks. Skal folk gidde å gå ned og opp Seimbakken, må de tjene på det. F. eks. i form av sparte utgifter, og ved at de kan ligge på stranda uten å behøve å bry seg med parkeringstider, avgifter og faren for gebyrer hvis de skulle overskride parkeringstiden.

Men skal slike plasser bli brukt, må det skikkelig oppmerking og tydelige anvisningsskilt til. Både ved innfartsvegen før Seiersten, i selve Drøbak - og på stedet. Da vet badegjestene hvor de kan parkere og få stå i fred.

Slik det er nå, er det bare lokalkjente som vet at man kan sette bilen utenfor sentrum dersom man skal ligge på stranda hele dagen.

Ingen kommentarer: