lørdag 26. juli 2008

Rumenske toner i solsteken






Foto: Kow d.e. 260708 ©
Klikk på bildet for å se større versjon



Panaite Costel fra Romania skapte stemning med trekkspillmusikk i Drøbak lørdag, men inntektene var øyensynlig heller beskjedne.




På en av årets varmeste dager satt rumenske Panaite Costel og trakterte trekkspillet i Drøbak lørdag.

Da vi prøvde å slå av en prat, satt han midt i solsteken i Storgata på hjørnet ved den gamle middelskolen. Det var så varmt at vi måtte be ham flytte i skyggen for å få tatt et bilde - og for å få ham til å notere ned navnet sitt.

Samtalen ble det ikke så mye ut av. Panaite snakker ingen andre språk enn sitt eget morsmål, og rumensk er ikke det språket vi selv behersker best.

Så det ble med noen usammenhengende ord på engelsk. Derfor vet vi at han er kommet fra Romania til det fjerne Norge, for om mulig å tjene noen kroner som gatemusikkant.

Men sola var sterk, og folk hastet forbi i varmen for å komme i skyggen. Panaite hadde derfor ikke mange kronene i plastikklokket han brukte som kasse. Lørdag 26. juli 2008 var trolig ikke den mest lukrative dagen i Panaites karriere som gatemusikkant.

Men en ting har han formodentlig lært de siste dagene: At Norge ikke er et kaldt land langt mot nord og med isbjørn i gatene.

Ingen kommentarer: