søndag 20. juli 2008

Hjelp for tørste struper

Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Godt, kaldt vann for tørste struper, men klarer du å få vannet til å renne?

Når du vandrer rundt i Drøbak på solvarme dager, kan tørsten melde seg. Da kan man kjøpe seg noe å leske strupen med, selvfølgelig, men man kan også slå et slag innom Badeparken og drikke godt, kaldt vann fra drikkefontenen som står på vegen ned mot Varmbadet - ikke så langt fra oberst Birger Eriksen og ankeret til Blücher.

Ved første øyekast kan det se ut som om fontenen er ute av drift. Ja, ikke bare ved første øyekast. Mange er nok de som har skrudd og skrudd på kranknappen til venstre i bildet, uten at det har gitt andre resultater en skuffelse og irritasjon.

Men det er trykke man skal. Ikke skru! Når man trykker kommer vannet, og slipper man - så forsvinner det igjen. Man skal altså ha et minimum av teknisk innsikt og kraft i handa for å få det hele til å virke, men har man først avlurt fontenen hemmeligheten og fått tak i teknikken, kan man glede seg over friske, velsmakende dråper.

Da er det betydelig verre å få kvittet seg med vannet igjen, om man skulle føle behov for det. Men det fins et rødt hus i havna. Heldigvis.

Ingen kommentarer: