lørdag 12. juli 2008

Galleribyen Drøbak





Alle foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildene og se større versjon




T. v.: "Tegne-Tone", Tone Elisabeth Eikestad fra Frogn, stiller fortsatt ut gladstreker i Creative Galleri. Temaet er prinsesser.Tar vi ikke helt feil, minner den småfrekke prinsessen på bildet om en ekte prinsesse med sans for bevingede vesener og andre eventyrlige fantasifigurer. Men likheten er selvfølgelig tilfeldig og ikke tilsiktet.






Inge Grødums avistegninger kan fortsatt beundres i Fredrik Stabel og AvisTegnernes Hus. Der henger også Lise Myhres rampejente Nemi. Grødum og Myhre er hver for seg verdt et besøk, og når de henger i samme galleri samtidig, er det en begivenhet man bare må få med seg.

Kristian Finborud som bor på Voss, men gjerne stiller ut her i fjordkanten, har lagt beslag på veggplassen i Galleri Havstad. "Bildene er ofte underfundige med en humoristisk vri," skriver Torgeir Havstad i presentasjonsbrosjyren til utstillingen. Det bekreftes av bildet ovenfor, som heter "En hjelpende hånd".

Terje Risberg fyller - sammen med andre Follokunstnere - Varmbadet i Badeparken. Denne mezzotinten er en av utstillingens vakre, små idyller, men også på veggene i dette galleriet er det bilder som opptar store flater, små flater, akvareller, olje, akryl, etsninger, digitalteknikk og limtempera. Blant utstillerne er det både colorister, humorister, eksperimentalister - og idyllikere. Jan-Kåre Øien viser f. eks. originalillustrasjonene til boka om Los Reinert og sjørøverne. Søtere kan det knapt bli.

Vesle Drøbak er så mye. Blant annet gallerienes by.
Ikke bare er de flere, men de har alle sammen vilje og evne til å skaffe alle oss som trasker gallerier, møte med interessante kunstnere og lødig kunst.
Det var et følbart tap at Galleri Casandra ble borte, men arvtakerne står ikke noe tilbake. De nedlegger et stort arbeid og viser oss den ene spennende kunstneren etter den andre.
Og ikke bare den etablerte eliten, men unge kunstnere som søker og eksperimenterer for å utvikle egen stil og personlighet.
Det setter vi pris på.
La oss heller ikke glemme at det finnes gallerier utenfor sentrum. Galleri Vera i Elleveien, har Christina Bruland på besøk, og i Galleri Kommandanten på Oscarsborg, stiller Charlotte Engelhaart og Arne Åse ut.

Ingen kommentarer: