onsdag 21. mai 2008

Sjøtorget: Kan det gjøres noe med fasaden mot Havnegata?

Foto: Kow d.e. 200508
Klikk på bildet og se større versjon


Sjøtorgets bygningsfasade mot Havnegata er massiv og dominerende. Kan den åpnes? At bildet er mørkt selv om det er tatt på en lys tid av døgnet, bekrefter den tunge, massive innflytelsen som bygget har på området.

Når politikerne nå skal drøfte utformingen og bruken av Sjøtorget, regner DrøbakNotater med at man også vil se på fasaden mot Havnegata.

Sjøtorget, båthavna og Havnegata er maritime områder. Og bygget på Sjøtorget har en utforming som minner om sjøboder. Og fargevalget passer inn. Så langt er alt bra.

Men fasaden mot Havnegata er massiv, tung - og knugende. Og ikke miljøskapende.

Når man kommer ned Carlsebakken, blir man møtt - ja, av en vegg. Og blir bygningsmassen utvidet uten at det gjøres noe for å åpne bygget med vinduer, eller på annen hensiktsmessig og brukervennlig måte, vil inntrykket bli enda mer knugende.

Målet må være å få en bygningsmasse som virker åpen, innbydende og inkluderende. Og som bidrar til å gi nye kvaliteter til miljøet i og omkring båthavna.

Denne utfordringen må man også ha stått over på andre steder med liknende historie og med bygninger som skal tilpasses ny bruk uten å gi avkall på altfor mye av sin egenart.

Hvilke løsninger har andre funnet?

Ingen kommentarer: