tirsdag 6. mai 2008

Frogn Frognere Frognest

Foto: Kow d.e. april 2008 ©
Klikk på bildet og se større versjon

Et fullt Drøbak torg skaper stemning. Frogn, Frognere, Frognest vil trolig komme bedre til sin rett her. Men Badeparken bør brukes i tillegg. Kanskje bør Torggata stenges under arrangementet, og Gamle Osloveg åpnes for absolutt nødvendig trafikk. Folk bør forøvrig kunne bruke Vestbyvegen og Jørnsebakken de timene arrangementet pågår.

Frogn, Frognere, Frognest er et utmerket tiltak. Og Badeparken er et utmerket sted. Men kanskje passer de ikke så godt sammen.

Det har kommunen tatt konsekvensen av. Frogn Frognere Frognest 2008 vil derfor finne sted på Torget. Det kan bidra til å trekke arrangementet, og de som har stands, noe mer fram i lyset.

Et overfylt Torg er stemningsskapende i seg selv. Det er vanskelig å forstå hvorfor dette arrangementet ikke har hatt sin plass der fra første stund.

Men det betyr ikke at alt bør skje på Torget. For Frogn er stort. Og mangfoldig. Langt større en Drøbak. Arrangementet bør derfor gi rom til mer enn den urbane Drøbakkulturen.

Målet må være å presentere hele kommunen. Mangfoldet. Det kjente og ukjente Frogn. Historie og nåtid. Og framtid.

Hovedendringen i forhold til tidligere er at lag/foreninger og politiske partier i år får tilbud om å stå på stands på Drøbak torg lørdag 31.mai mellom kl 10.00 -15.00, skriver Frogn kommunen på nettsidene sine.

I tillegg til stands vil det være mulighet for opptredener på den lille scenen på Torget hvor det vil være lydanlegg med sangmikrofoner. Lydtekniker må de opptredende være selv.

Når Torget stenges for torghandel, bør frimarkedsbodene kunne holde til i Badeparken ved kirken. Mangfold er bra. Tilreisende frimarkedshandlende konkurrerer ikke med det som foregår på Torget, men supplerer. Tenk stort.

I Badeparken kan frimarkedet ha plass sammen med Frogninnslag som ikke passer inn på Torget. Dyr og landbruksrelatert utstyr og arrangementer.

Noen vil sikkert være redde for at dette vil ødelegge for landbrukets eget arrangement på Folkvang.

Hvis Frogn Frognere Frognest finner sted på våren og forsommeren og bøndene med flere presenterer seg og sitt på Folkvang om høsten når de kan presentere årets grøde, får vi alle i pose og sekk.

I følge kommunens nettside vil årets litt endrede utgave av Frogn Frognere Frognest finne sted i tidsrommet lørdag 31.mai til og med søndag 8.juni. Hva som foregår i løpet av denne uka, framgår i store trekk av oversikten nedenfor.

Lørdag 31.mai: Stands for lag/foreninger og politiske partier på Drøbak torg.
Søndag 1. juni til og med torsdag 5. juni: Diverse små arrangementer
Fredag 6. juni: Gallerirunde med avslutning i Varmbadet
Lørdag 7. juni: Follo museum markerer sitt jubileum
Søndag 8.juni: Korpsstevne i Badeparken

Ingen kommentarer: