fredag 14. mars 2008

Tegneseriemuseet til Drøbak?

Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildene og se større versjon.
Museumsbestyrer Stein Barli håper at Tegneseriemuseet i Norge kan flytte inn i Askautrudgården. Sammen med FredrikStabel og AvisTegner nes Hus vil det utgjøre et kompetant tegnefaglig miljø.

I turistsesongen kan Drøbak trenge en folkelig, upretensiøs uteservering. Ikke minst etter at "Molle" har lagt ned. Askautrudhuset har en pittoresk bakgård som riktig utnyttet kan bidra til et trivelig utemiljø både for museumsbesøkende og andre.

Mens noen har valgt å stå på sidelinjen og furte, er Follo Museum og Fredriks Stabel og AvisTegnernes Hus i ferd med å utvide virksomheten og samarbeidet. Tegneseriemuseet i Norge har seriøse planer om å flytte fra Hadeland til Drøbak for å bli en del av et større tegnefaglig miljø.

- Den mest optimale løsningen hadde vært at Tegneseriemuseet får lokaler i Askautrudgården, sier museumsbestyrer Stein Barli til Amta. Han peker på at det også er aktuelle lokaler i Son.

Askautrudgården lyder som et perfekt alternativ. Denne sjansen må Drøbak ikke gå glipp av. For miljøets skyld bør Tegnesieriemuseet ligge her.

Et kompetent museumsmiljø kan forhåpentlig bidra til å bringe avistegnerne og familien Stabel inn i folden igjen. Vi har bruk for både gallerier og museer.

Er det ingen med autoritet som kan påta seg rollen som megler og få antagonistene til å snakke sammen?

Ingen kommentarer: