søndag 16. mars 2008

Strålende vårdag i Drøbak

Foto: Kow d.e. 2008 ©
Klikk på bildet og se større versjon

Sola vekker opplevelsestrangen i oss. Noen reiser på fjellet, andre trekkes mot sjøen ved påsketider. Opplevelsene er ikke forbeholdt dem som har hytter og hus som de kan tilbringe påskedagene i. Noen tar seg en tur på sjøen, selv om sjølufta kan være skarp. Vi har en ekstremt tidlig påske i år. Og andre tilbringer rett og slett en dag eller flere i sjøkanten.
Mange valfarter til Drøbak. Her er det vårliv og stemning - og parkeringsplasser. Og skulle Bankløkka og de andre sentrumsnære plassene være fulle, er det ikke avskrekkende langt til Seiersten. I alle fall ikke for den som allikevel er ute for å gå seg en tur og nyte freden og stemningen i vår perle av en "sørlandsby". Rett utenfor Oslos bygrense.

15. mars var en vakker vårdag i Drøbak. Litt skarp vind og kaldt i skyggen, men i sola var det vår. Både for mennesker og vegetasjon.

I Badehusgata, på Tamburbakken og flere andre steder i Drøbak sentrum og "forstedene"stod krokusen i fullt flor. I hagene var folk i gang med våronna og i sentrumsgatene nøt folk solskinnet. Riktig mange var ute og nøt det flotte våværet i et Drøbak som viste seg fra sin beste side, og skal vi trekke en slutning på grunnlag av de mange bilene på Bankløkka, må det bli at det var mange tilreisende blant de solslikkende fotgjengerne.

Det var frimarked på Torget, mange mennesker i båthava og mange som spaserte i gater og smug for å suge inn den gode stemningen. Trolig ble det en og annen krone på de næringsdrivende også.

På "Redaktør Aage Hansens Promenade stod en ødelagt krukke i idyllen og minnet om at ikke alle stod like heldig plassert da den sosiale intelligensen ble utdelt.

Ingen kommentarer: