fredag 7. mars 2008

Et skritt nærmere hump i Vestbyvegen

Det blir fartshump i Vestbyvegen. Hvis trafikken er stor og farlig nok. Formannskapet fulgte ikke rådmannens formalistiske forslag om at saken først måtte innpasses i prioritetsplanen. "Det blir litt vel byråkratisk og høl i hue", uttalte Høyres Dagfinn Danielsen i følgeAmta. Det er så sant som det er sagt.

Men politikerne vil ha fartsmålinger først. Hva nå det skal tjene til. Det er ikke gjennomsnittsfarten som dreper. En og annen uberegnelig råkjører er nok til å skade barn som er henvist til å bruke vegen.

Humpen burde derfor vært bygd snarest. Nå må redde foreldre og utsatte barn vente til juni. Hvis fartsmålingene overbeviser politikerne. I motsatt fall blir det vel ingen hump. Dette er å balansere på grensen til det uforsvarlige.

Bakgrunnen for saken er at en innbygger i området er redd for å sende ungene ut på vegen og derfor har skaffet midler til tiltaket.

DrøbakNotater har tidligere talt varmt for at fartshumpen bygges straks - enten av kommunens mannskaper eller av innkjøpt hjelp. Nå krysser vi fingrene og håper at ingen uhell eller ulykker skjer mens politikernes ønske om fartsmålinger settes ut i livet.

Ingen kommentarer: