søndag 2. mars 2008

Hva skal Noroltomta brukes til?

Rådmannen vil at politikerne skal drøfte hva Noroltomta skal brukes til, hvem som bør sitte i den arbeidsgruppa kommunestyret har vedtatt og hvordan den videre prosessen bør legges opp.

Den bebyggelsesplanen for området som Drøbak Brygge AS utarbeidet, er godkjent og området er avsatt til næringsformål. Rådmannen vil ha avklart om området skal utvikles i samsvar med planen, eller brukes til andre formål.

Kommunestyret har vedtatt at ”Det nedsettes en arbeidsgruppe for å se på Noroltomta som utarbeider forslag til detaljerte føringer for utvikling av området. Området må være åpent for allmennheten. Det bør omfatte næring/servering, gjestehavn for 50 båter, og fasiliteter for båtfolket. Lokaler for en eller flere frivillige foreninger kan være en del av løsningen hvis de påtar seg å drifte en gjestehavn.”

Det ryddigste ville vel nå være at arbeidsgruppa nedsettes i formannskapets møte onsdag den 5. mars, og at gruppa får tid på seg til å lage et idénotat som formannskapet og kommunestyret så legger til grunn for sin drøfting av saken. Deretter fremmer rådmannen forslag til vedtak.

Enklere og mer ryddig kan det neppe gjøres, ogunder arbeidet bør gruppa ha et sideblikk til de øvrige kommunale sjønære områdene slik at de planene som lages, ikke løsrives fra sammenhengen de skal fungere i.

Ingen kommentarer: