tirsdag 25. mars 2008

Pigg ikke av ennå

Fortsett å bruke piggdekk, sier Utrykningspolitiet. Det er Amtas nettsider som bringer det glade budskap.

Snø og is har gjort sidevegene til skøytebaner og bakkene til akebakker. Å legge om til sommerdekk nå, ville være galmanns verk.

Fremdeles i følge Amta nett, sier kjøretøyforskriften at piggdekk og kjetting formelt sett ikke er tillatt fra førstkommende mandag.

Samtidig slår vel lover og forskrifter fast, at det er bilføreren som har ansvar for at bilen er skodd slik føret krever. M.a.o. kan du lett komme i den situasjon at du kan velge mellom å bli straffet for ikke å ha utstyrt bilen forsvarlig, eller å bli bøtelagt fordi du er en ansvarsfull bilist og bruker nødvendige hjelpemidler som piggdekk eller kjettinger etter en dato som er grepet ut av lufta.

For det er den. Påsken kan komme tidlig eller sent. Bestemmelsen om at piggdekkene skal av senest første mandag etter 2. påskedag, tar ikke hensyn til årstiden og føreforholdene. Den krever derfor et modererende tillegg. Dette er en sak for NAF, Bjørn Loge.

Men i år har altså utrykningspolitiet innsett galskapen og gitt henstand. - Med dagens føreforhold, er det lurt å beholde piggdekkene på, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård til NTB. Og skal vi tro værmeldingene, blir det nødvendig å la dem sitte på en god stund framover.

Så får vi bare håpe at vi ikke treffer på en overivrig lovens håndhever når vi kjører med pigger på en tørr og bar hovedveg. For her jeg bor, er det full vinter og vinterføre. Ja, så sent som i dag var det så glatt at en gravemaskin med belter mistet veggrepet og kom skliende ned bakken før føreren fikk bremset med grabben.

Jammen sa jeg sommerføre.

Ingen kommentarer: