torsdag 13. mars 2008

Beslutninger som alle kan være enige i

Herr Redaktør.

Jeg ser at De er kritisk til at Frogns Formannskap har vedtatt at det både er fornøyd og ikke fornøyd i den saken som angår Legevakten i Follo.

Dette er ikke kritikverdi, men genialt, herr Redaktør. Tenk hvor megen ståk og kjevl vi kunne unngått hvis alle hadde handlet som det stedlige Formannskap. Og hva ville vi ikke kunne ha unngått dersom Formannskapet hadde kommet på denne geniale tanke tidligere.

Ta nu Holtskogen som et eksempel. Hvis Formannskapet, og senere Kommunestyret, hadde vedtatt at der primært skulle bygges ut, men at der alternativt ikke skulle bygges ut, ville jo alle hatt grunn til å være fornøyde. Hvilket alternativ der skulle være primært, og hvilket sekundært, skulle man nok kunne enes om. Ettersom de er likeverdige og begge giver uttrykk for formennenes oppfatning, kunne man for eksempel noen ganger skrive det ene først, og andre ganger det annet. Alt for å unngå uenighet og antagonisme.

Og når det gjelder bruken av den såkalte NOROL-tomten, eller Hamborgbryggen som den rettelig heter, kunne Formannskapet elegant løst saken med en beslutning i fem likeverdige ledd: 1. Tomten skal ligge brakk, slik den nu ligger. 2. Drøbak Brygge får tilbake tomten. 3. Drøbak Brygge får ikke tilbake tomten. 4. Kommunen gir noen andre anledning til å bygge på tomten. 5. Kommunen bygger selv på tomten.

I og med at dette er likeverdige vedtak som alle er fattet enstemmig, og som gjelder samtidig, er det vanskelig å se at noen ikke har fått sitt ønske oppfylt. Alle kan derfor være fornøyde og vel forlikte.

Det er altfor megen uenighet i det lokalpolitiske arbeide. Den vei som Frogn formannskap har slått inn på ved sitt dobbelte vedtak om Legevakten, er en banebrytende løsning på denne ufruktbare og helt unødvendige uenighet.

Derfor bør De holde deres sarkasmer for Dem selv, herr Redaktør. Takk heller Formannskapet for at det går foran og viser vei.

Deres, tross alt meget forbundne,
Drøbaksbeboer

Ingen kommentarer: