lørdag 27. september 2008

Politiet forsvinner




Nesoddenordfører, Christian Hintze Holm (SV), og Oppegårdordfører, Sylvi Graham (H), vil ikke ha politistasjon i Drøbak, men vil samle hele Follo-politiet i Ski.


Tanken om en politistasjon i Ski og en ”avlastende” stasjon i Drøbak, virket urealistisk.
Ikke fordi den ikke rent praktisk og økonomisk kunne la seg gjennomføre, men fordi det ville være likegyldig for de øvrige Follo-kommunene om de ble betjent fra Ski eller Drøbak.
Etter hvert må dette ha gått opp for de andre kommunene og ordførerne, for nå er alle – bortsett fra Drøbak-ordføreren – enige om at de er best tjent med kun én stasjon og med at midler til administrasjon og ledelse frigjøres til aktiv polititjeneste.
At det ville gå den vegen, var ikke annet enn vi burde forventet.
For det første virker tanken på større personalressurser til aktivt politiarbeid besnærende, og for det andre tenker selvfølgelig de andre ordførerne – slik Thore Vestby antyder – at "når vi ikke får, skal ikke Frogn ha heller".
I slike saker er det ingen forskjell på blått og rødt.
Dette var en gavepakke til dem som synes at det er viktigere å spare penger enn å drive politiarbeid, og derfor høyst sannsynlig spikeren i kista for stasjonering av politiet i Frogn. I framtiden kommer de på besøk i bil. Når de har tid.
Så gjenstår det å se hvor mye lettere det blir å få det sentraliserte politiet til å komme for å ta seg av mindre ulovligheter og fortredeligheter som folk i ”provinsen” plages med.
Når penger er brukt til omlokalisering, leie av nødvendige, ekstra lokaler i Ski, omorganisering og nye mellomledere for en større stab, blir det kanskje ikke så mye igjen til patruljerende konstabler.
Og skulle det bli noe til overs, kan jo Staten bare fortsette å stramme inn livreima, for da viser det seg jo at politiet er unødvendig dyrt, og at det stadig er noe å spare bare man omorganiserer og flytter sammen i stadig større enheter.
Så da bør det ikke forundre noen om hele greia samles på Askim i løpet av en ti års tid.
Men da er de nåværende Follo-ordførerne gått av, og nye vil sitte og lure på hvordan det kunne gå så galt.
Da vet vi svaret. Hvis vi ikke har glemt det da. For allmennhetens hukommelse er skremmende kort.

Ingen kommentarer: