torsdag 25. september 2008

Hundemøkk og udugelige hundeeiere

Foto: Kow d.e. 220908 ©
Klikk på bildet for å se større versjon - hvis du orker

Denne hundemøkka og mere til lå og ventet på å bli tråkket på, rett utenfor vår innkjørsel.

Noen har ment at det er nødvendig å innføre sertifikat for hundehold.
Det er en god ide.
For hundehold er ikke en privatsak. Det påvirker både naboer og allmennhet.
Hunder som står og gneldrer ødelegger livskvaliteten for nabolaget, og løshunder graver i hager, skiter ned og representerer en trussel mot barn og voksne som oppholder seg på egen tomt eller på fellesskapets område.
- Den er ikke farlig, bedyrer hundeeiere med dårlig dømmekraft, når "godbisken" bjeffer truende på alt som rører seg - inklusive vettskremte unger og engstelige voksne. - Den vil bare leke. Den er så snill, så. Og helt ufarlig.
Kanskje det, men like fullt ubehagelig. En uønsket irritasjon i hverdagen.
Og det er påfallende hvor ofte enkelte hunder, "sliter seg" eller "lurer seg ut", mens andre alltid er i band.
Så opplæring av hundeierere - altså dressurkurs for tobente - utskilling av de som ikke egner seg, og sertifikat til dem som duger, ville ikke være så dumt.
Kanskje ville det hjelpe oss til å bli kvitt hundemøkka også. For det er ikke løshunder som legger fra seg langs gangstier og boliggater. Storparten av dem som legger igjen visittkortet, er bandhunder - gjerne i langt band - som gjør fra seg mens eieren ser "opptatt" en annen veg og går videre mens hundemøkka ligger igjen.
Joda, joda. Noen har med pose og bruker den, men nå snakker vi om de hensynsløse som ikke plukker opp, men lar møkka ligge igjen til sjenanse for andre. For det er ikke hunden som er skyldig. Det er eieren!
Tidligere i uka lå det noen skikkelige ruker i gresskanten utenfor vår eiendom, og rett foran postkassa lå det en liten ruke nede i gresset - klar til å bli tråkket på og klint utover.
Noen må ha sett at hunden, eller hundene, brukte gresskanten og plassen foran postkassa som avtrede. Men de fjernet ikke uhumskhetene. Det hadde de ikke vett til.
Nei, sertifikat for hundehold ville ikke være så dumt.

Ingen kommentarer: