mandag 26. juli 2010

Treskilt til hytter og hus

Foto: Kow d.e. 2407010 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Bjørn Hilding Thorsen finner en ledig plass til et nytt skilt. Treskilt-makeren er over sin første ungdom, men hviler ikke på laurbærene. Han freser ufortrødent videre.

Parkerte biler gjør at det er trangt om plassen, men Bjørn Hilding Thorsen får akkurat plass til å skru fast det nye skiltet blant alle de andre. Legg merke til salgsskiltene til venstre. Og: Skulle du ta deg en tur til Sjøtorget, så ta en titt på baksiden av dolokket.

Er du på jakt etter et rustikt treskilt til hytta eller huset? Til å ha over baren i kjellerstua f.eks.?
Da er Drøbak stedet.
Dvs.: Skiltmakeren bor på Nesodden, men reklameveggen hvor han markedsfører sine produkter, befinner seg i Drøbak. På Sjøtorget.
På skiltveggen finner du noe for enhver anledning. Og enhver smak.
- Skjærer du med handholdt huljern, eller bruker du fres?
- Jeg bruker fres, for det meste. Ellers ville det ta altfor lang tid. Men det hender også at jeg bruker sviteknikk. Gjerne kombinert med fresing.
Sier Bjørn Hilding Thorsen som har en historie å fortelle om flere av skiltene og om skilt han har solgt. Og skilt han ikke fikk solgt, f.eks. fordi han som hadde bestilt det, døde før skiltet ble levert. Men Thorsen skilte - for å si det sånn - navn og husnummer og tilbød navneskiltet til en annen som hadde samme navn som han som opprinnelig skulle hatt det. I dag står skiltet i Ås.
Ellers finnes Bjørn Hilding Thorsens skilt mange steder. Både lokalt, i norske hyttegrender, på bondegårder - og på boliger.
- Du har skilt for både "Dram bui" og "Brustadbua"? Stor interesse for dem?
- Ikke for "Brustadbua". Det var en som sa at hun skulle tipse Sylvia Brustad om skiltet, men jeg har ikke hørt noe fra henne. Ennå - i hvert fall.
Selv bor Thorsen på Fjellstrand - altså nesten i Frogn! - i noe så fint som Skaugumveien.
Jeg går ut fra at han har et tydelig, egenprodusert treskilt som opplyser om den noble adressen og hvem som bor der.
Det glemte jeg å bringe på det rene, men jeg tar det som en selvfølge. En treskiltmaker uten treskilt, ville jo være som en tatoverer uten tatovering.
M.a.o. utenkelig.

PS. Jeg har mottatt telefoner fra folk som ønsker å komme i kontakt med skiltmakeren. Her er telefonnummerne hans: 66 91 80 97 og mob 909 41 058.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tenk om du hadde fått med noen priseksempler på atørrelse og antall tegn. Vanskelig å ringe når man ikke har noe utgangspunkt..