søndag 25. juli 2010

Smekkfull kirke hørte Tellefsen og Gimse

Foto: Kow d.e. 2407010 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Interessen for Tellefsens og Gimses Ole Bull-konsert i Drøbak kirke lørdag formiddag var enorm.

Allerede litt over elleve strakte køen seg langt bortover Niels Carlsens gate i retning Skrivergården.

Gratiskonsert med fiolinisten Arve Tellefsen og pianisten Håvard Gimse vekker selvfølgelig interesse. Men interessen for konserten i Drøbak kirke lørdag var mer enn stor. Den var enorm.

Nesten til Solgry
Køen av optimistiske musikkelskere strakte seg fra kirkedøra, opp forbi Hospitalet og nordover langs Niels Carlsens gate - på god veg mot Skrivergården.
De som stod først i køen - og ikke var blant de priviligerte og kunne komme seint og stille seg først - må ha stilt opp mellom klokka ti og halv elleve . Eller enda tidligere.
Allerede i god tid før klokka halv tolv strakte køen seg langt bortover Niels Carlsens gate. For dem som ventet lengst, gav det omlag to timers ventetid. Stående. I kø.
Heldigvis var været på publikums side denne strålende lørdagen i Drøbak.

Mange kom ikke inn
Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves heter det. Men det er ikke sant. Dessverre.
Mange kom ikke inn. De måtte bittert konstatere at de vel 300 plassene som kirken er godkjent for, var besatt før det ble deres tur til å gå inn gjennom kirkedørene.
Bittert etter store forventninger, stigende spenning og skiftevis optimisme og pessimisme etter som køen sakte, men sikkert sneglet seg framover etter at dørene ble åpnet ved 1140-tiden. Altså i god tid før konserten begynte.

Gjensidig begeistring
De som var så heldige å komme inn, forteller om en stor musikalsk opplevelse og lovpriser de to kunstnerne. Som gav sitt publikum et uforglemmelig møte med Ole Bull og hans musikk.
Og kunstnerne er ikke snauere. De roser kirkerommets proporsjoner, estetikken, akustikken - og rommets egenskaper som konsertlokale.

Ikke bare Drøbak og Frogn
Og de roser Drøbakspublikummet.
Som nok slett ikke var fra Drøbak eller Frogn alle sammen. I køen var det mange ukjente ansikter.
En konsert med to internasjonale stjerner som Arve Tellefsen og Håvard Gimse, trekker naturlig nok publikum fra et langt større område enn vår kommune.

To "forestillinger"
Mange av dem som måtte konstatere at det ikke var plass til dem, var Drøbaksfolk. Både kjendiser og andre.
Å si at de burde vært tidligere ute, er til liten hjelp. Da hadde de bare fortrengt noen andre.
Det burde vært to "forestillinger" sa en kjenning da han måtte konstatere at familien kom til kirketrappa, men ikke lenger.
Men det er kanskje å kreve for mye?
Vel 300 mennesker fikk i alle fall en uforglemmelig musikalsk opplevelse.
I sommer-Drøbak.

Ingen kommentarer: