fredag 30. juli 2010

Fin Olsok-feiring innendørs

Foto: Kow d.e. 2907010 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Styreleder i Follo Museum, Hans-Olav Moen, ønsker velkommen og introduserer kveldens foredragsholder, Bjørn Bjørnsen. I bakgrunnen museets Hege M. Bodahl som sørget for at arrangementet gikk som det skulle.


Forfatter og tidligere Drøbak-beboer, Bjørn Bjørnsen, holdt et tankevekkende foredrag om lokalsamfunnet og mulighetene for å finne paradiset.

Sokneprest til Ås, Georg Børresen, forrettet Olsok-gudstjenesten og mente at Olav Haraldsson "den hellige" hadde hatt stor betydning for utviklingen av kristendommen i Norge selv om det ikke var han som "oppfant" kristendommen - slik skolekameraten hans mente - eller var den første som brakte kristendommen til Norge.

"Drøbak-jenta" Tori Teigen og ektemannen, Pål Rullestad, fikk hjertelig og langvarig applaus for en meget hørverdig konsert og for de musikalske innslagene under Olsok-gudstjenesten.


T. h.: Arrangørene hadde laget et smakfullt programblad med et rikholdig program. Takket være regnet, var det altfor få som fikk glede av det.Regnet kullkastet planene om en storstilt, sommerlig Olsok-feiring i friluft på Follo Museum.
Mange lot seg skremme, og ble hjemme.
De som trosset naturens ustyrlige krefter og generøse doser av nedbør, fikk imidlertid en fin kveld med foredrag, fengende musikk - og høytidelig Oslok-gudstjeneste.
Forfatteren Bjørn Bjørnsen som i mange år bodde i Seimbakken i Drøbak, og var aktiv på mange måter på ulike områder i lokalsamfunnet, kåsserte innsiktsfullt og tankevekkende om det gode liv under vignetten "Paradiset fins det? Lokalsamfunnet i en stormfull verden".
En annen med sterk tilknytning til Drøbak, Tori Teigen, sørget sammen med ektemannen, Pål Rullestad, for kveldens musikalske bidrag.
Først i form av en vakkert framført egen konsert med et program som spente fra familien Bremnes, via Copland, Weil og McCartney til Jan Eggum, Alf Prøysen, Evert Taube og Erik Bye.
Deretter stod de for de musikalske innslagene i gudstjenesten som ble forrettet av sokneprest, Georg Børresen fra Ås.
I pausen solgte Ski Bygdekvinnelag rømmegrøt, kaker og kaffe.
Altså et riktig Follo-samarbeid om et arrangement som ble vellykket trass i at det måtte holdes innendørs i det vedvarende, kraftige regnværet.

Ingen kommentarer: