lørdag 10. oktober 2009

Creative: Vakker akt med mereFoto: Kow d.e. 091009 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Øverst:
Marianne Sandstø kan sitt fag. Hun lager vakre naturtro studier.Nederst: Det hindrer henne ikke i å eksperimentere med så vel form som farger. Studér bildet nøye. Dette er et bilde du ikke blir "ferdig med" i en håndvending.

Creative Galleri er et slags avantgarde-galleri.
I en kunstinteressert by hvor galleriene ofte viser bilder av etablerte kunstnere - og malere og tegnere som har oppnådd en viss kunstnerisk anerkjennelse i toneangivende kretser - låner Creative veggplass til dem som ennå kjemper om oppmerksomhet.
Selv om også de som stiller ut i Creative Galleri, har deltatt i såvel separat- som kollektivutstillinger tidligere, og er innkjøpt både her og der, fungerer galleriet til Ann Hoel som en slags "fødselshjelper" og et presentasjonsgalleri for dem som har et stykke igjen til berømmelsens topp. De vi gjerne stifter bekjentskap med, men ikke så ofte finner i de "større" galleriene.
Det gjør en tur innom Creative Galleri så uforutsigbar - og spennende, og lar den nysgjerrige kunstinteresserte oppleve kunst som man ellers neppe ville kommet i kontakt med.
Akkurat nå viser galleriet bilder som Marianne Sandstø -født i Bergen, vokst opp i Finnmark, Nordland og på Kolbotn - og nå bosatt på Nordstrand -har laget
Marianne Sandstøs bilder strekker seg fra vakre aktstudier via bilder med grasiøse bevegelser som ballett, til spennende eksperimentering med form og farge - og mindre upretensiøse bilder i fri stil.
Da DrøbakNotater var innom i går, var det flere røde kjøpemerker å se. Det var både lokale kjøpere og tilreisende. Det tyder på at galleriet har etablert seg i publikums bevissthet; også utenfor den kunstinteresserte delen av Drøbaks befolkning.
Denne utstillingen henger oppe til og med 20. oktober. Så flytter galleriet til nye lokaler i Niels Carlsensgt 2.
Ta en tur innom før det er for sent. I dag for eksempel. Det vil du trolig ikke angre på. Kanskje ser du noe du vil like - eller noe du vil ergre deg grønn over.
Det er det kunsten skal: Glede, ergre - og stimulere til motsigelse.

Ingen kommentarer: