fredag 9. oktober 2009

Dugnad i "Velhaven"


Foto: Kow d.e. 091009 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Bilde 1: "Velhaven", "Aamodthagen" - eller "Apotekerhagen", som den også kalles - slik vi er vant til å se den. Nå får den en "ansiktsløftning".
Bilde 2: Lise Arvensen og Tony Eide vet at grunnarbeidet er viktig for et godt resultat. Etter pussingen skal møblene beises.
Bilde 3: Håkon Hansen er proff med riva. Så jobber han da også til vanlig hos bygningsfirmaet Bache. Noe sikkerhetsvesten tydelig forteller.
Bilde 4: Noen var gearet på innsats, men kledd som om de kom rett fra kontoret, Med ett var imidlertid alle uniformerte og hadde fått gul T-trøye utenpå finskjorta. Like klær skaper vi-følelse. Det så det ut til å være mye av i "Velhaven" under dugnaden fredag.

Lise Arvesen i "Virre Vapp" pusser utemøbler i "Velhaven", den grønne oasen ved Bankløkka, midt i arbeidstida på en fredag.
- Hvordan er du havnet her?
Jeg er invitert til å være med i "gutteklubben" som møtes på Reenskaug på onsdager, og nå har vi dugnad her. Da må jeg møte opp og gjøre noe for fellesskapet, sier Lise som er den eneste "høna i kørja".
Haner er det mange av.
Noen har tatt med seg tung motorisert redskap for å ta de tunge løftene, mens andre stoler på muskelkraften og betjener lettere maler- og hageredskap under ledelse av folk som kjenner planene og vet hva som skal til.
Her er det ikke bare snakk om å rydde og rake litt og plukke et gjenglemt papir her og der.
Det graves, legges ut duk, fylles på grus, lages gangveg og legges golv slik at folk kan gå tørrskodd og rene, og trille barnevogner, selv når det har regnet en skvett.
Jens Gilboe fra Golfklubben viser samfunnsengasjement ved å pusse opp jernporten til parkeringen foran Aamodt fysikalske.
Tony Eide gjør som Lise Arvesen og pusser utemøblene slik at de kan bli beiset.
Håkon Hansen jevner grus som Leif Thv. Tomter og flere har trillet fram.
Og et helt batteri av driftige mannfolk sysler med ulike oppgaver og gjør det de blir bedt om av målbevisste ledere.
Ingen hand er ledig.
- Få med deg at Drøbak City stiller opp og gjør en innsats for Drøbak sentrum, sier Leif Tomter.
At sentrum holdes i hevd er viktig. For oss alle sammen.
Og det er så sant som det er sagt.
Nå er vi spent på å se resultatet.

Ingen kommentarer: