søndag 27. september 2009

Dykkersport på Hamborgstranda


Foto: Kow d.e. 260909 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Øverst: Dykkere fra Oslo går stadig i vannet i Drøbak.
Nederst: Avslappende pause med instruksjon på Hamborgstranda.

Enkelte av oss strever med å ikke "gå i vannet".
Andre går i vannet så ofte de kan. I Drøbak.
- Vi er her rett som det er, forteller Jonny Justnes fra Dykkersport i Oslo. Han er en av instruktørene på to kurs som holdes på Hamborgstranda på gamle Vennebekk en flott høstlørdag i slutten av september.
De fleste tilreisende nyter Drøbak på land, men Justnes og hans kolleger og elever foretrekker det våte element.

Grei plass, hyggelige folk
- Foreningen holder til på Lysaker brygge i Oslo. Der skulle det jo være vann nok. Hva bringer dere til Drøbak?
- Dette er en usedvanlig grei dykkeplass. Greit å komme uti og opp igjen, og fine forhold under vann. Dessuten er det koselig her. Og hyggelige folk.
- Og nå har dere kurs?
- Ja, to kurs med 7 deltakere på det ene og 6 på det andre, beretter Justnes, som kan fortelle at han tidligere har deltatt på marinbiologiske forelesninger og kurs på Tollboden like ved Hamborgstranda, i regi av Biologen i Båthavna.

Drøbakkråkebollen? Hvordan ser den ut?
- Da kjenner du vel til Drøbakkråkebollen (i parentes bemerket: Strongylocentrotus droebachiensis)? Er det noe å se til den der dere dykker?
Justnes kan fortelle at det er mye kråkeboller å se, men må innrømme at han ikke er sikker på hva som skiller Drøbakkråkebollen fra andre. Det kan ikke bloggeren svare sikkert på heller, så vi legger ut en lenke til alminnelig opplysning.
Simon Gjertsen er en ung mann og en av kursdeltakerne. Han legger dykkerdrakta i bilen.
- Gir du deg for dagen?
- Nei. Det er pause. Når vi har hvilt og fått instruksjon, er det på'n igjen med ny økt og mere dykking, sier Simon som haster ned til de andre på stranda der den teoretiske opplæringen gis.

Stor aktivitet
At det stadig dykkes på Hamborgstranda, bekreftes av naboene vis a vis.
- Vi tror sannelig det er aktivitet her hver eneste dag, i alle fall svært ofte, sier Anne Lise og Per Martinsen, som holder til i Badehusgata og har det privilegium å sitte i solveggen og se ut over stranda og bukta og den yrende aktiviteten av unge mennesker som kommer for å lære å utforske forholdene i og under vannet. Under trygge forhold.
Det finner de på Hamborgstranda.

Ingen kommentarer: