søndag 20. september 2009

Frodig Frogn i sol og regn

Foto: Kow d.e. 140909 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Karl Garder lager sopelimer. Om noen av limene blir brukt av lokale hekser som skal til Bloksberg, er han usikker på.

Solveig Olsberg tover ull og lager fine hatter.


De mange utstiller- og salgsbodene viser noe av alt det som produseres i friske, frodige fantasifulle Frogn. Regnet søndag tømte sitteplassene ute, men det var desto flere innendørs. Og riktig mange spiste fårikål.


Fine grønnsaker. Og to fornøyde selgere som er tydelig stolte av varene de kan tilby.


Mat i alle fasonger, produsert i Frogn. At varene, håndverket og kunsten er produsert i Frogn, er et krav som må oppfylles for at man skal få være med. Dette er Frogns utstillingsvindu.Innendørs holdt lokale kunstnere og kunsthåndverkere til. Gro Rønneberg fra Slottet i Nordre Frogn, viste fram både malerier og bålbrent keramikk.


Og knivmaker Asbjørn Hansen fra Drøbak kunne med stolthet presentere en rekke vakre kniver som han har laget.


Frogn Bygdekvinnelags årlige marked "Friske - Frodige - Fantasifulle Frogn" ble arrangert på Folkvang i helgen. Her kunne man gjøre seg kjent med noe av alt det som lages i kommunen.
Idrettsplassen var full av biler, uteområdet rundt forsamlingshuset fullt av salgsboder og inne var det stor oppslutning om matserveringen og utstillingen av kunst og håndverk.
Altså noe for en hver smak.
Noe for de minste var det også. Både ridning og ponnykjøring. Og dyr - som det burde vært enda flere av.
Utstillerne og selgerne kunne altså fallby egenproduserte varer og lokale produkter av forskjelligste slag. Det er nesten ikke måte på alt som lages i Frogn -fra skinn- og tekstilprodukter til grønnsaker og matvarer.
Søndag kom et ubestilt regnvær og la en viss demper på entusiasmen, men utstillerne trakk seg inn under tak i bodene sine, og de besøkende slo opp jakkekraven eller søkte seg innendørs under de mest intense bygene og avventet utviklingen i duften fra dampende fårikål.
Eller de så på malerier, keramikk, Drøbakkrus og mye mer. F.eks. tollekniver fra den lokale knivmakeren Asbjørn Hansen som lager kniver som er like mye små, forseggjorte smykker som bruksgjenstander.
Selv fikk vi en prat både med knivmakeren som kunne gi interessante opplysninger om hvordan en kniv blir til, og kunstenren Gro Rønneberg som gav oss en innføring i forskjellige brenningsteknikker som hun bruker i sitt arbeid.
Bok om keramikk har hun skrevet også. Interesserte kan gå inn på nettstedet http://www.keramikkboka.no/
Bortsett fra at regnværet kom ubeleilig på søndag, og som sagt så sitt snitt til å skape en en ikke altfor velkommen avveksling i det solfylte høstværet, har bygdekvinnelaget grunn til å si seg fornøyd med årets arrangement.
Men vi sier som vi har sagt før: Det burde vært flere dyr der.
Unger kan ha godt av å se at det finnes flere dyr enn hund og katt.

Ingen kommentarer: