søndag 30. desember 2007

Rute(r)båter på fjorden, foreslår DrøbakNotater

- Det nye transportselskapet, Ruter, vil bl.a. gi flere og hyppigere avganger, nye direkte linjer og kortere reisetid, sier Lars Birger Salvesen til ØB. Han er leder av hovedutvalget for samferdsel og miljø i Akershus fylkeskommune og er vel derfor som en slags Ruterkonge å regne.
Det er vel og bra, men her skal han få en ide som er mye bedre og helt gratis: Opprett en hurtigbåtlinje mellom Drøbak og Oslo og spar miljøet og de reisende for køkjøring på en Mossevei som har altfor liten kapasitet til å kunne ta av den daglige trafikken på en tilfredsstillende måte.
Klimaendringene sikrer isfri fjord, og i den varme årstiden kan de reisende nyte reisen om bord i stedet for å måtte svette og pese på en overfull, varm buss som stamper i kø på Mosseveien.
Rutebåt i Ruter-regi gjør ikke busser overflødige, men vil representere en kjærkommen avlastning for alle parter.
DrøbakNotater kan til og med servere fire båtnavn: Ruteress, Ruterkonge, Ruterdame og Ruterknekt.
w

3 kommentarer:

Anonym sa...

En aldeles glitrende idé med hurtigbåtlinje mellom Drøbak og Oslo !!

Lars B. Salvesen sa...

Hei!

Hvis denne ideen er liv laga bør du sende den inn til Tide sjø som er det nye selskapet og høre hva de synes om ideen. Mvh Lars Salvesen

winther sa...

Hei, Lars B. Takk for tipset. Det skal jeg følge opp, men jeg håper fortsatt at du har forslaget i tankene. Du er jo fylkets mest "sentrale" samferdselspolitiker for tiden.
NB, godt råd: Legg ut mailadressen din på nettet slik at folk kan nå deg via e-post.