lørdag 1. desember 2007

Privat veg til båthavna i Gylte?

I følge avisene er Høyres Jørn Beldring skuffet over at midler til vei til den nye båthavna i Gylte ikke har fått plass i forslaget til budsjett. - Det betyr enda et år uten båtplasser i Frogn, sier han.

Hva med privat vegutbygging? Helt ut finansiert av private? Kunne ikke det være noe?

Privatisering har vært en av fanesakene til det tidligere flertallet i Frogn kommunestyre. Her er en oppgave som flertallet ikke har funnet å kunne prioritere. Nå har Høyre, Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet sjansen til å vise at privatisering fungerer på områder der kommunen ikke allerede har tråkket opp løypa. Slik tilfellet er når det gjelder renhold.

Så vidt jeg vet, strever kommunen for å bli kvitt ansvaret for det den betrakter som ”private” gater og veger. Det gjelder – om jeg ikke tar feil – også når vegen ligger på kommunal grunn.
Strekning ned til Gylte burde derfor ligge ypperlig an for privat initiativ og økonomi.

Og så kan man senere en gang foreta en omvendt privatisering ved at kommunen overtar driften hvis den skulle få usedvanlig god råd. Men det må altså skje etter at andre har anlagt vegen, betalt anleggskostnadene og stått for drift og vedlikehold i en vanskelig begynnerfase.

Kunne ikke det være noe å tenke på?

w

Ingen kommentarer: