onsdag 5. desember 2007

Oslo kommune forurenser fjorden!

Kjell’ene Aukrust og Syversen hadde for noen år siden noen radioinnslag hvor Edmund Bakken kvittet seg med søppel ved å legge den på trappa til andre. Resonnementet var at den som sist har søpla, har ansvaret for den. Ute av øye, ute av sinn.

Senere har Oslo kommune tatt opp denne ideen. Oslo kvitter seg med slam fra havnebassenget ved å legge det på trammen til andre. Riktignok bruker de penere ord på det. De kaller det deponering. Da høres det ufarlig – ja, nesten rent – ut.

Men det er selvfølgelig noe svineri. Slammet ødelegger ikke bare for Nesodden og de på ”den andre siden”, men etter hvert kommer det også utover fjorden – til oss og andre.

Om jeg kan bevise det? Nei. Det er ikke nødvendig heller. Sannsynligheten taler for at det er slik, og jeg er ikke villig til å ta sjansen på at frykten er ubegrunnet. Verken på vegne av meg selv eller mine etterkommere. Eller på vegne av allmennheten.

Men det er Oslo. Og en del såkalte eksperter. De er helt sikre. Og de er villige til å satse på det. Inntil det en dag viser seg at de tok feil. Da kommer de til å si: ”Dette skulle ikke skjedd! Men det er umulig å gi en absolutt garanti i en så komplisert sak som dette. All erfaring tilsa …, men dessverre …”

Hørt den før?

w

Ingen kommentarer: