lørdag 19. juni 2010

Våt lørdag i Drøbak

Foto: Kow d.e. 19062010 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Regnet silte ned og kundene uteble for de få frimarkedshandlende som hadde våget seg ut på torget. Til og med den gamle middelskolen hadde trukket i regnhabitt.

Båtfolket holdt seg hjemme i regnværet, og de som trengte en matbit søkte seg under tak. De tøffeste satt ute, men i ly for regnet. Det var ingen lett, glad sommerstemning å spore i byens gater eller i Båthavna den siste lørdagen før St. Hans. Og om et par dager går det ubønnhørlig mot mørkere tider igjen.

Enten styrtregnet det, eller så silte og rant det jevnt og trutt det meste av dagen. Det var avgjort ikke dagen for utflukt i åpen båt.

Sommeridyllen uteble i Drøbak i dag - lørdag 19. juni.
Dramatiske blygrå skyer seilte ustanselig inn over sommerbyen, og øste generøst mengder av vann ned over fastboende og besøkende som søkte ly under paraplyer og i regnklær, eller løp skyndsomt i skjul for å unngå å bli gjennomvåte.
Vi får håpe at butikker og gallerier som plutselig fikk ekstra besøk innenfor veggene, fikk litt igjen i form av økt omsetning.
På torget pakket et par av de handlende sammen frimarkedsteltene lenge før tiden, og kjørte hjem til tørre klær, varm mat og svensk kronprinsessebryllup.
Det var mange biler på Bankløkka. Hvor bileierne og passasjerene var, kan man lure på. I Drøbaks gater var de ikke å se.
Men kanskje hadde serveringsstedene en god dag.
For så hustrig og vått som det var, var det nok noen som søkte varme og komfort innendørs.
Og en matbit på en av badebyens spisesteder er også en Drøbaksopplevelse.
Så får vi bare håpe på at ingen ble avskrekket av været. Men at de kommer igjen.
Når sommeren kommer.
For det gjør den vel. I år også får vi håpe.
Skjønt det foreløpig ser dårlig ut.

Ingen kommentarer: