mandag 21. juni 2010

Trollberget på skogtur

Foto: Kow d.e. 11062010 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Klar til avmarsj. Været var ikke det beste, men regn skremmer ingen i Trollberget barnehage - verken barn eller ansatte, foreldre eller besteforeldre.

De ansatte brakte med presenning for å sikre i alle fall én tørr plass, men ungene - som er vant til å være ute i all slags vær - glemte snart regnet som ikke la noen demper på aktivitetene.


Mia har fått ny, skarp kniv og viser at hun vet hvordan den skal brukes. Og hvor forsiktig man må være.


Tradisjonen tro har Trollberget barnehage vært på tur i Brunskogen.
Det regnet, men det la ikke noen demper på aktivitetene og friluftsgleden.
Ved hjelp av hendige ansatte, foreldre og besteforeldre ble smidige løvvekster raskt til pil og bue, og rognkvister som var villig til å slippe barken, ble av dyktige "instrumentmakere" omskapt til "seljefløyter" med upåklagelig lyd.
Etter mange forsøk og tilsvarende mange gode råd fra flere kanter, lyktes det å få et solid tau over en grein slik at de ungene som ønsket det, kunne huske. Og på tau mellom to trær viste ungene avanserte balansekunster
Det mest populære var nok likevel og utforske naturen og finne utrolige, fantastiske, sensasjonelle ting i form av dyreliv, planter og merkelige røtter og annet rart som de voksne straks måtte komme å se på.
Og tar jeg ikke helt feil, ble både troll og andre skumle ting observert i Brunskogen denne formiddagen. I alle var det noe skummelt der. Det var det mange vitner på.
Selv i regnet gikk tiden fort.
På vegen tilbake til barnehagen telte bloggeren og barnebarnet Mia brune sniler og kom til 67 sniler i vegkanten fra Brunskogen til Trollberget.
Vel framme ble regntøyet hengt til tørk, barn og ansatte fortsatte dagen i tørrere og varmere omgivelser - og foreldre og besteforeldre gikk våte, men fornøyde hjem.
Og som det heter: Alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

Ingen kommentarer: