torsdag 24. juni 2010

Strålende St. Hans i Drøbak
Foto: Kow d.e. 23062010 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Bilde 1: Årets St. Hansbål i Badeparken var ikke av de største, men ved hjelp av en hissig vind gjorde det ekstra mye av seg slik at det ble i overkant varmt for dem som stod på stien og satt på svaberget nord for ildmørja. Men alt var under kontroll.

Bilde 2: Det fine været og utsikten til en hyggelig St. Hans feiring i vannkanten, på gressbakkene og under de mektige trekronene hadde lokket mange til Badeparken. De som hadde tatt turen, fikk en flott opplevelse. Sommerkveldsstemningen var upåklagelig.

Bilde 3: Ikke så rent få hadde sikret seg plass ved scenen for å få med seg tryllekunstnerisk fingerferdighet og fengende rytmer. Men hvor var trekkspillmusikken? St. Hans = trekkspill!

Bilde 4: Stena Line seilte forbi akkurat litt for tidlig til å få med seg bålbrenningen. For publikum på land var det elegante skipet en av kveldens attraksjoner. Og trolig utgjorde arrangementet i Badeparken og "fugelebergene" med mennesker en ekstra attraksjon for dem som hadde valgt en sjøreise på St. Hans-kvelden. Men det spektakulære bålet fikk båtpassasjerene altså ikke med seg.

Bilde 5: Av med skoa og opp i hoppeslottet. Ungene hadde det morsomt mens de ventet på båltenningen, og de voksne ventet tålmodig. Mens de kanskje tenkte at jammen skulle det vært morsomt å prøve sjøl.

Bilde 6: Gladiatorkamper virker alltid tiltrekkende på noen. Og det blir ikke mindre pirrende om David kan slå Goliat.

Værgudene viste seg fra sin aller mest sjenerøse side og skjenket Drøbak- og Frognfolket - og åpenbart en masse tilreisende - en flott St. Hans-kveld med fint vær, underholdende programinnslag og en bålbrenning som var både storslagen og dramatisk.
Badeparken var full av forventningsfulle små og store lenge før bålet skulle tennes klokka 2100.
Men ingen trengte å kjede seg i ventetiden.
Det var ansiktsmaling, loddsalg til inntekt for skate-ramp, hoppeslått, kamparena for hissige, ambisøse gladiatorer, åpen parkkiosk, yrende folkeliv - og fin natur.
På stiene var det trengsel, på gressbakkene, og i fjellskrentene hadde folk slått seg ned på medbrakte tepper og stoler. Noen hadde tatt med sykkelen inn i folkehavet, og noen tente en engangsgrill i mylderet.
En del hadde sikkert startet tidlig og rukket å få i seg både vått og tørt, for foran de nye toalettene - vegg i vegg med den restaurerte og nyåpnede parkkiosken - var det lange køer.

Dramatisk bål i vinden
Årets bål var solid bygd opp av tørre paller. Ikke det største bålet vi har sett, riktignok, men det skulle raskt vise seg å være stort nok.
Vaktmannskapene drøyet tenningen et kvarters tid for å folk lenger unna så de ikke skulle bli skadet når flammene slo opp for alvor. Og det viste seg å være klokt.
Den relativt sterke vinden forsynte flammene med ekstra oksygen før den feide ilden i lange tunger innover fjorden og svabergene nord for bålplassen.
Alle de tynnkledte som optimistisk hadde møtt til denne utekvelden i T-skjorter og shorts, fikk plutselig varmen i seg da varmlufta fra det hissige bålet trengte seg på.
De som betraktet det hele fra de mange båtene på fjorden utenfor Badeparken, fikk trolig med seg et flott skue og en minneverdig St. Hans-opplevelse.
Det fikk også de utallige som stod som sild i tønne på stiene gjennom parken, og som satt på fjellknattene tett som fugler på et godt besøkt fugleberg.
Litt trengsel skaper stemning.
Trengsel betyr at man er sammen om opplevelsene.
At delte opplevelser, er større opplevelser kunne mange konstatere i Badeparken i går kveld.

Ingen kommentarer: