søndag 14. juni 2009

Trollberget på tur i skogen



Foto: Kow d.e. 110609 ©
Klikk på bildene for å se større versjon








Helt øverst: Mange smekre rognestammer ble omdannet til "selje"-fløyter.
Nest øverst: Kongler ble til kuer, elefanter og en del fabeldyr.
Nest nederst: Få se, Mathis. Oh, det var en stor, feit snegle.
Nederst: Mathis spikker.

Trollberget barnehage har vært på tur. På sitt tradisjonelle sted i Brunskogen. Men nå skal det snart skal bygges der, forteller ryktene.
Enn så lenge er imidlertid denne skogsteigen tilgjengelig for barn og voksne som får seg en avvekslende dag i det grønne hvor naturen kan utforskes og opplevelses på nært hold.
Også i Brunskogen er det Iberiasniler. De er formodentlig Norges reneste sniler akkurat nå, etter å ha stiftet nærmere bekjentskap med vann og blitt overlevert fra barnehand til barnehand.
Ellers ble kongler og kvist til dyr og rognestammer og greiner til fløyter og piler og buer. Og noen spikket bare for spikkingens skyld.
Pappaer, bestefedre og bestemødre var med sammen med barnehagens ansatte, og gav ungene en kjærkommen grønn opplevelse med masse voksenkontakt.
Og været samarbeidet så godt det kunne. Det regnet på forhånd, var opphold mens barna utfoldet seg i det grønne og begynte så smått å regne igjen da barn og voksne toget i flokk og følge tilbake til Trollberget barnehage, som forresten ikke er noen dårlig grønn oase det heller.
Heldige unger.
Og heldige voksne som får være med og yte sin lille skjerv til en minneverdig opplevelse i det grønne.

Ingen kommentarer: