lørdag 13. juni 2009

Sterkt Drøbakinnslag i spillet på Bærums Verk


Foto: Kow d.e. 110609 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Øverst: Gry Camilla Winther og Ole Christian Øen sammen med Marius Teodor, Mina Amanda og Marie Camilla Winther etter vel gjennomført premiereforestilling torsdag.
Nederst: Gry og Ole Christian peker på bildet av Grys rollefigur, gjenferdet "grandtante Krefting".

Årets sommerteater ved Bærums Verk er godt i gang. Handlingen er hentet fra verkets historie. Verkseierens mor (Henny Moan) setter seg i sving for å finne en brud til sin uøkonomiske og svireglade sønn, Herman Krefting. Bruden er en ung dame med intelligens og bein i nesa og forventes å holde arvingen i øret. Hennes "kammerpike", Elvira Finnsdatter (Ellen Nikolaysen) er det lystige innslaget i forestillingen i tillegg til Ole Christian Øen som spiller en geskjeftig, men lettere forvirret og ikke helt pålitelig herre, som viser seg å være kammerpikens (Ellen Nikolaysens sønn). Derav formodentlig det åndelige fellesskapet.
Ole Christian Øen som har solide røtter i Drøbak er i tillegg til å ha en sentral rolle også en av stykkets regissører. Han gjør en innsats det står respekt av, både på scenen og i kulissene.
Beundringsverdig innsats yter også Gry Camilla Winther som spiller en annen viktig rolle, nemlig grandtante Krefting. Hun er død, men går igjen på Verket hvor hun - selv om hun bare er synlig for enkelte utvalgte - fra det hinsidige bidrar til intrigen med en finger her og en finger der.
Marie Camilla, Marius Teodor og Mina Amanda Winther spiller barn i familiene Krefting og Vogt.
Stykket spilles hver dag unntatt mandag fram til og med 20. juni.
Teaterinteresserte bør kombinere en utflukt til det idylliske og maleriske Bærums Verk med en teateropplevelse på "ort och ställe" som svenskene sier. Mer autentisk kan det ikke bli.
Billetter kan kjøpes ved inngangen.
Men ta med godt med klær. Det blir kjølig når sola er gått ned. Men det er jo noe av sjarmen ved uteteater.

Ingen kommentarer: