lørdag 6. juni 2009

Britanniatorget skal males



Foto: Kow d.e. 060609 ©
Klikk på bildene for å se større versjon







Øverst: Britannia - eller Britanniatorget som det av en eller annen grunn heter - skal males forteller Marki (øverst) og Roman fra Slovakia som setter opp stillaset.

Nederst: Britanniabygget trenger maling - som gavlveggen tydelig forteller.

Britanniabygget skal males.
For at malerne skal ha et praktisk og trygt fundament å stå gå og stå på når de skraper og maler, setter Marki og Roman fra Slovakia opp stillas som festes til veggen slik at det blir stående uansett påkjenninger, og ikke havner i gata med malere og maling og tilbehør forøvrig.
Men male skal de ikke. De bare setter opp stillaset. Malingen kommer noen andre og tar seg av.
Britannia brant
Egentlig var det hotellet som lå på tomta tidligere som hette Britannia, men det brant og et stykke Drøbak ble borte.
Hotellet - eller vertshuset - som tilbød rom, biljard og mat, hette forøvrig ikke alltid Britannia. Under krigen nedla tyskerne forbud mot dette navnet som minnet altfor mye om England, Storbritannia og "Rule Britannia, Britannia rule the waves".
Hotellet ble derfor omdøpt til Hoffsgården, men etter krigen fikk hotellet igjen det tradisjonsrike navnet Britannia som det innehadde til det brant den 10. mars 1980.
I 1987 ble dagens bygning reist. Til manges forargelse og enda fleres forundring. De hadde nok sett for seg at 1700-tallsbygget som ble ildens rov, skulle vært erstattet med noe som minnet mer om gamle Drøbak.
Men der ligger nå en gang "Britanniatorget", og pent eller stygt - det hjelper i alle fall på å få det malt.

Ingen kommentarer: