tirsdag 9. juni 2009

Tøffetoget


Foto: Kow d.e. 060609 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Øverst: Tøffetoget er blitt en attraksjon i Drøbak.

Midten: Eddy Marvin Johansen er medeier, bilettør, omsorgsfull konduktør og togfører.

Nederst: En gang i mellom forlater Tøffetoget Drøbaks gater og kjører til Museet - eller som her, på Drøbak City.


Tøffetoget er blitt en del av Drøbaks profil. Til glede for små og ikke fullt så små, Frognfolk og turister, slynger toget seg gjennom Drøbaks gater og gir de reisende en mulighet til å stifte bekjentskap med badebyens mange idyller i forbifarten.
Eller det frakter sluttede selskaper, barnehagebarn og skoleunger. Og noen ganger kjører det glade unger og voksne ved Drøbak City, og er de ikke glade fra før, blir de det når de får en tur med Tøffetoget.
Toget har hatt en karriere i Sverige og Halden før det i 2004 kom til Drøbak, forteller nettsiden toffetoget.no, som også kan berette at det er Eli Zahl fra Nordstrand og Eddy Marvin Johansen fra Drøbak som nå eier og driver toget.
Som regel er det den mangfoldige Eddy – underholder, tryllekunstner og altså togfører på Tøffetoget - som tar seg av de ”reisende”, selger billetter, prater med kundene, hjelper dem til rette og kjører forventningsfulle togpassasjerer rundt i vakre Drøbak.
Som for eksempel under Frogn Frognere Frognest siste helg hvor toget gikk i stadig skytteltrafikk til tross for sterk konkurranse fra begivenhetene på torget, i biblioteket, i kirken, kunstutstillingene, akvariet og alt det andre som lokker i badebyen.
Nesten 7000 passasjerer fikk gleden av å ta en tur med toget i fjor. Denne sommeren blir det forhåpentlig enda flere.
Bare nordavinden løyer og varmen kommer nå, så strømmer ungene til med voksne på velvillig slep.
Da tøffer Tøffetoget en ny Drøbaksommer i møte med Eddy strunk på plass i førersetet.
Se også innlegget Tøffetoget artig innslag

Ingen kommentarer: