fredag 20. mars 2009

Thon prøver seg igjen


Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Lehmannbrygga: Får jeg det ikke som jeg vil, så bygger jeg ikke, sier Thon.


Olav Thon gir seg ikke. Han vil ikke bøye seg for kommunestyrets vedtak. Vil de ikke, så skal de, tenker han og legger fram en ny plan stikk i strid med det han har fått beskjed om.
Thon har kjøpt en tomt med visse reguleringsmessige forutsetninger. Bl.a. ligger det området han ønsker å bebygge, innenfor det antikvariske spesialområdet.
Disse forutsetningene vil han at politikerne skal se bort fra.
I dag har kommunen lagt ut både kommunens vedtatte plan, og Thons siste plan, på høring. Planene kan ses på rådhuset, Frogn bibliotek og Dal skole fram til og med 30. april.
Du har altså en måned på deg, hvis du vil se planene.
”Området foreslås i begge forslag regulert til byggeområde (bolig, forretning, bevertning, offentlig og kontorformål), offentlig kjøre- og gangareal, felles adkomstvei og parkeringsanlegg, snuplass for buss, friluftsområde i sjø samt offentlig småbåtanlegg,” skriver kommunen, men i kommunens vedtak er det i tillegg regulert et offentlig friområde på land og i sjø i forbindelse med tilgrensende eiendom i syd.
Olav Thon hadde store planer da han kjøpte opp flere eiendommer rundt Lehmannsbrygga. Først skulle han bygge hotell, men da kommunen ikke godtok det, ville han bygge luksusleiligheter. Men heller ikke det falt i god jord.
Nå prøver han seg igjen. Å utvikle eiendommen på kommunens premisser, ser ikke ut til å ha falt eiendomskongen inn.
Thon har kjøpt en eiendom som for en del er regulert til trafikkformål, og politikerne har vedtatt at bussen skal snu inne på Lehmannsbrygga, også etter at brygga er ferdig bebygd.
”Hvis politikerne velger denne planen, blir ikke brygga bebygd,” sier direktør i Olav Thon-Gruppen, Øystein Trøseid, til Amta.
Med dette utsagnet regner han trolig med å kunne presse Thons vilje igjennom, og kanskje regner han ikke helt feil for det er åpenbart partier og personer i kommunestyret som er svake for rikdom og makt og gjerne ser at Thon får ture fram som han vil.
Høringsrunden bringer nok ikke nye momenter inn i saken. Det er en æresrunde.
Nå gjelder det at flertallet holder hodet kaldt, og viser at hensynet til Drøbak går foran hensynet til Thon.

Ingen kommentarer: