torsdag 19. mars 2009

Et stykke Drøbak forsvinner


Foto: Kow d.e. 180309 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Over: Gravemaskinen river de siste restene av mursteinshuset på Hamborgbrygga.
T.v.: Villvinen klamrer seg til gavlveggen, men til liten nytte. Bort skal de begge to.

Mens naboene gleder seg over at det nedfallstruede mursteinshuset på Hamborgbrygga forsvinner, og over enda flottere utsikt over fjorden så lenge trærne står uten løv, kjenner vi et snev av vemod der gramaskinen grådig forsyner seg av det vesle som står igjen av av et karakteristisk og arkitektonisk spennende hus i vannkanten.
Nok et lite stykke av Drøbak blir borte.
Vi hadde - i likhet med flere - håpet på at huset kunne blitt restaurert og brukt til beste for båtturister og til aktiviteter som kunne trekke flere besøkende til denne delen av byen, men det ble altså for dyrt. Huset var for dårlig, sier ekspertene, og det var det nok.
Det er jo det som skjer når eiendom får stå og forfalle.
Skjønt, når vi ser mengden av armeringsjern, skjønner vi ikke helt at huset kunne være så falleferdig som ryktet ville ha det til.
Men, men - nå er det borte.
Kommunen ville selge mursteinen, men interessen har vært liten, og ingen kjøper har meldt seg sier arbeiderne som tar seg av rivingen og ryddingen.
Så da ble rivingen et rent utgiftsprosjekt.
Nå blir spørsmålet hva som kommer i stedet, og om bensinstasjonen kan bevares og ominnredes slik at den kan bli til nytte for båtturistene - og andre trengende.
Det er langt fram til gjestende båtturister kan legge til, men forberedelsene er i det minste i gang.

Ingen kommentarer: