søndag 26. oktober 2008

Lehmannbrygga: Se opp for politisk bakhold!

Foto: Kow d.e.
Klikk på bildet for å se større versjon

Skal en ny bebyggelse på Lehmannbrygga være en integrert del av byen eller en privat "enklave"?

Mandag skal kommunestyret behandle Lehmannbrygga igjen. Da gjelder det å holde hodet kaldt, og ikke la seg lure inn i noe man ikke ser konsekvensene av, fordi man begynner å bli trøtt og lei av hele greia.
Rådmannen mener bussen skal kunne snu på Lehmannsbrygga slik den ”alltid” har gjort. Dessuten skal den planlagte båthavna være for alle, og stranda ved Loshuset åpen for allmennheten.
Det er i samsvar med hva DrøbakNotater tidligere har tatt til orde for. Mye tyder på at det er flertall for en slik løsning.
Men det er det ikke alle som liker.
Høyre fisker i rørt vann.
Til badebyen.no forteller Høyres ”saksordfører” for saken, Dagfinn Danielsen, at de fire høyrepartiene i kommunestyret har undersøkt hvor langt Olav Thon er ”villig til å strekke seg, og hvilke deler av rådmannens innstilling han kan godta”.
Dette er å sette saken fullstendig på hodet.
Kommunestyret skal ikke servilt tekkes Thon, men ivareta kommunens, innbyggernes og de direkte berørte naboenes interesser ved å stille krav til Thon og hans planleggere.
Nå er det på tide å legge denne ballen død, mener Danielsen i følge ØB.
Det er en grov misforståelse og ansvarsfraskrivelse.
Det viktige er ikke å bli ferdig med saken, men å finne en best mulig løsning som kan være til berikelse for Drøbak, og som ikke medfører ulemper som stedet og innbyggerne skal måtte lide under i årene som kommer.
Det siste saken trenger, er et politisk bakholdsangrep i siste liten; et uheldig vedtak fattet av et ”flertall” som folk er lokket inn i, og representanter som angrer på det de var med på, når det er for seint.
Ny høring er ingen ”ørkenvandring”. Det er en rettmessig del av en demokratisk prosess.
- Jeg er frustrert over all motstand som alle mulige prosjekter møter i Drøbak. Vi får ikke til noe i denne byen, for det er alltid noen som greier å trenere saker, sier Danielsen til ØB.
Denne saken gjelder noe langt mer enn Danielsens private frustrasjoner.
Derfor bør politikerne vise ansvarlighet og ikke la seg lokke ut på ville veger av Høyre og Fremskrittspartiet.
Thon har kjøpt en spesiell tomt på et spesielt sted i en spesiell kommune. Det var han klar over. Kanskje regnet han med å kunne forsere seg fram. At politikerne ville bøye unna.
Det bør han ikke lykkes med. Selv om han får god hjelp av Danielsen og hans drabanter.

Ingen kommentarer: