søndag 19. oktober 2008

DFI best i Follo

DFI -Strømsgodset2 2-2

DFI har ikke taket på Strømsgodset og måtte nøye seg med ett poeng på Seiersten. Vi har tippet at laget ender på 4. plass i årets serie. Der ligger det nå, men Raufoss klatrer fortsatt, og kan godt ha passert DFI når neste , og årets siste, kamp er spilt.
Noen - f. eks. sponsorene i "Badeball" - ergrer seg over at DFI ikke rykker opp. Er det rasjonelt? For det første har Mjøndalen vist seg suverent og Lørenskog solid og relativt stabilt, og for det andre ville opprykk medført økonomiske utfordringer som laget - og kommunen! - og "Badeball" i øyeblikket umulig kan mestre.
For ville NFF akseptert Seiersten som 1. divisjonsarena?
Fotballforbundet nektet Raufoss plass i 1. divisjon i fjor fordi banen på Raufoss ikke oppfylte NFFs krav.
Fotballforbundet er beskyldt for å være "Stalinistisk". Jeg går ikke så langt, men det "står på krava", og har DFI tenkt seg oppover i systemet, må det ikke bare skaffes penger til forsterking av laget, men også straks sørges for at Seiersten oppfyller NFFs standard.
Å spille seg til opprykk og så ikke få lov til å rykke opp likevel er meningsløs gjerning.
Så hvis DFI virkelig har ambisjoner om å avansere til 1. divisjon og eliteserien, må Seiersten settes i stand. Hvor skal pengene til en slik opprusting tas fra?
Rike fettere?
Eller en økonomisk hardt presset kommune?
Med tapet i går bestemte Follo seg for å ikke kjempe med DFI om å være best i Follo. Den kampen har DFI vunnet.
Uansett utfallet av årets siste kamp som går mot Lørenskog på Rolvsrud, så har DFI - dvs. Espen Haug, assistentene og fremfor alt spillerne - gjennomført en god sesong. Kanskje bedre enn realistene torde å håpe på - men selvfølgelig dårligere enn superoptimistene urealistsisk hadde forventet.
DFI fortjener tommelen opp.
Takk for underholdningen!

Ingen kommentarer: