tirsdag 7. oktober 2008

Utsatt igjen


Over: Utbyggingsplanene må ut på høring igjen.
T.v.: Bademulighetene ved Loshuset skal ikke forringes.

Det politiske flertallet vil ikke gjøre noe det ikke overskuer konsekvensene av. Derfor utsatte det nok en gang behandlingen av Thons planer på Lehmannsbrygga.
Flertallet mener at planene og rådmannens innstilling forutsetter så store endringer i forhold til tidligere planer, at saken må ut på ny høring.
Deler av det området Thon har sikret seg, er regulert til trafikkformål. Flertallet vil nå ta bestemmelsen på alvor. Thon må anlegge snuplass på sitt område. Mindretallet vil i stedet skyve ulempene over på naboene.
Thon vil beslaglegge en del av strandsonen til båthavn reservert for hans beboere. Flertallet vil at båthavna skal være til bruk for alle.
Thon vil dessuten bygge støttemurer og fylle ut ved Loshuset. Flertallet vil beholde stranda og bademulighetene.
Dette er en meget gledelig klargjøring fra flertallet som med dette vedtaket viser både klarsyn og mot.
Mindretallet - dvs. Høyre og Fremskrittspartiet - vil gjerne gi Thon lillefingeren og hele handa. Ved tidligere samtaler har Thons firma møtt kommunens folk med en kald skulder og ikke lite arroganse. Spørsmål om tilbakekjøp av området er besvart med at Thon bare kjøper, ikke selger.
De seneste planene er riktignok bedre enn de første, men Thon har ikke vist forståelse for Lehmannsbryggas unike plassering i et Drøbak som er et historisk miljø og ikke et hvilket som helst utbyggingsområde.
Da Thon kjøpte seg inn i Drøbak, kjøpte han samtidig en hel rekke nisser som fulgte med på lasset. Det må han ha forstått. Likevel har han prøvd å omskape det innkjøpte området på sine premisser, i stedet for å utvikle det på Drøbaks premisser.
Politikerne har hittil vist svakhet og tegn til at de ville kunne la seg overkjøre ved vedvarende press.
Den siste presiseringen av at området skal utvikles ut fra stedets historiske og aktuelle forutsetninger, er en avklaring som burde kommet for lenge siden, men som er desto mer kjærkommen når den først kommer.
Nå gjelder det å stå i mot press, forsøk på overtalelser og tvilsomme forslag om å dytte ulempene ved en utbygging over på andre.

Klikk på lenkene og se noe av det DrøbakNotater tidligere har skrevet om saken: Nei! , Hva skal vi gjøre med Lehmannbrygga?

Ingen kommentarer: