søndag 24. mai 2009

Toppen av hensynsløshet


Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Øverst: Skal beboerne i Finnegården, som eier området, miste parkeringsplassene slik at bussen kan snu her?
Nederst: Busser på størrelse med denne skal snu ved siden av Universitetes Hus, vis av vis Finnegården, hvis Fremskrittspartiet får det som det vil.

Olav Thon har kjøpt en tomt som delvis er regulert til trafikkformål.
Men det passer ikke i hans planer.
Men det kan vi ordne, sier Fremskrittspartiet. Den ulempen dytter vi over på noen andre, så kan du bygge slik du vil, og slik at du tjener penger, på tomta di.
Men vi vil ikke gi fra oss parkeringsplassene våre til snuplass for bussen, sier beboerne i Finnegården. Det er ikke penger vi trenger, men plass til å sette fra oss bilen på. Hvor skal vi ellers stå?
Men den ivvendingen hører ikke Fremskrittspartiet på.
Det er tross alt forskjell på kong Salomo og Jørgen Hattemaker.
Denne holdningen har Fremskrittspartiet hittil vært alene om, men nå har Venstre sluttet seg til. Også de vil ha utredet om parkeringsplassene til beboerne i Finnegården skal ofres for at Thon skal slippe å ha bussen på sitt område.
Mandag skal Utvalg for miljø-, plan- og byggesaker behandle saken.
Rådmannen er på glid. Han anbefaler at "dette alternativet utredes for å videreføres i en bebyggelsesplan for å sikre snuplass for buss og varetransport for Drøbak syd".
Vi får håpe at de øvrige partiene har mot og ryggrad til å stå i mot det iherdige arbeidet for at Thon skal få viljen sin, men vi føler oss ikke overbevist.
Noen kan skygge unna ubehageligheter og trøste seg med at det jo kun dreier seg om en utredning.
Og det koster å legge seg ut med de innflytelsesrike.
Dessuten: Er det så nøye 'a? Det går sikkert bra uansett.
Hørt den før?

Se også innlegget
Thon prøver seg igjen hvor det er lenker til en rekke andre innlegg om Thons planer.

4 kommentarer:

Erik Lundeby, Frogn Venstre sa...

Hei,

Det Venstre har sluttet seg til i denne saken, er at det er mange uklarheter når det gjelder alternativet. Vi har derfor, som man kan lese av saksdokumentene, bedt om mer informasjon.

Det viktigste for Venstre er at det sikres snuplass for buss i området. Slik saken nå står skal den fortsatt ligge på Lehmannsbrygga, basert på et flertallsvedtak som Venstre var med på. Forslaget fra Rådmannen nå handler om det skal utredes et alternativ eller ikke.

winther sa...

Jeg har også forstått det slik, derfor skrev jeg i innlegget: "... men nå har Venstre sluttet seg til. Også de vil ha utredet om parkeringsplassene til beboerne i Finnegården skal ofres for at Thon skal slippe å ha bussen på sitt område". Av dagens aviser ser jeg at det gikk akkurat slik jeg fryktet. Flere lot seg lokke med i stedet for å stå på kommunestyrets tidligere vedtak. Verken du eller jeg er vel i tvil om hva det endelige utfallet blir?

Erik Lundeby, Frogn Venstre sa...

Venstre fremmet i møtet et forslag som innebar at utredningen av dette alternativet ikke automatisk skulle føre til utarbeidelse av ny bebyggelsesplan. Det er forhastet å gå fra kommunestyrevedtaket om at bussen skal snu på Lehmannsbrygga på grunnlag av et forslag som det er så mange uklarheter omkring. Venstres forslag fikk bare støtte fra KrF og SV. Venstre synes det var viktig å signalisere at denne utredningen ikke innebærer at vi i dag mener det er grunnlag for å skifte syn. Det man kan spørre om, slik du gjør, er hva slags signal flertallets votering sender.

winther sa...

Jeg er enig med deg!