mandag 18. mai 2009

Polsk 17. mai

Foto: Kow d.e. 170509 ©
Klikk på bildet for å se større versjon


Zbigniew Pelechajz (t.v.) mener det er von i hangande snøre mens Tomasz Tousty setter agn på kroken.

Mens nordmennene feiret 17. mai, fordrev brødrene Roman og Tomasz Tousty og Zbigniew Pelechajz fra Polen tiden med å fiske på Lehmannsbrygga.
Skjønt, fiske?
Eneste fangsten var en 7-8 centimeter lang simpe. Den gikk til måkene nesten før den var tatt av kroken, og Roman avslo å la seg fotografere med så ynkelig fangst.
Polakkene er kommet til Norge for å finne arbeid, men foreløpig er ikke arbeidstillatelsen i orden, så de prøver å få tida til å gå mens de venter, og feiringen av nasjonaldagen bidrar ikke akkurat til å få fart i papirmølla.
Roman som framstår som en slags sjef for teamet, regner imidlertid som sikkert at tillatelse blir gitt, og når den er klar, påtar de seg arbeid som fliselegging, snekring og andre byggrelaterte oppdrag, men ikke elektrikerarbeid, absolutt ikke elektrikerarbeid, men ellers det meste
De bor i Ås, tar gjerne oppdrag i Frogn, og håper på riktig mange henvendelser til telefon 46384698, men kan altså ikke begynne før arbeidstillatelsen er i orden.
Men den er trolig rett rundt hjørnet, så de har ingen ting i mot at de som ønsker en jobb utført, tar kontakt per telefon.
Men foreløpig har de ikke noe annet å ta seg til en å få tiden til å gå, og det gjør de altså ved å prøve fiskelykka i fjorden.
Men fangsten er, som sagt, ikke noe å skryte av.
Vi får håpe at arbeidstillatelsen snart foreligger slik at de kan komme i gang med mer meningsfulle - og innbringende - aktiviteter.
For det var ikke for å ha ferie og fiske måkemat at de reiste til Norge.

Ingen kommentarer: