søndag 17. mai 2009

Strålende 17. mai i Drøbak


Foto: Kow d.e. 170509 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Øverst: Det har vært mange skritt for små bein, men nå er de snart framme. 1. klasse fra Heer skole på veg ned Carlsebakken.


Midten: Musikken er et viktig element i 17. maifeiringen. Skolekorpset er klar til avmarsj fra Drøbak skole.

Nederst: Trollberget barnehage i Osloveien.


Værgudene tok seg alvorlig sammen og bød på vakkert vårvær da Frognfolket gikk mann og kvinne av huse for å feire nasjonaldagen på formiddagen i dag.
Med fjorårets våte og kalde maidag med tilløp til snø friskt i minne, nøt store og små det fine været og strålte om kapp med sola som bidro til å gjøre dagen til en slik festdag som vil bli husket.
Først et godt stykke ut på ettermiddagen dukket skyene opp - først spredt, for så å overta helt
Da ble det også betydelig kjøligere.
Mange voksne foretrakk nok derfor å avslutte festen innendørs.
Men formiddagen var barnas.
En nesten uendelig rekke små og litt større, fint pyntede, høytidsstemte og forventningsfulle Frognunger gikk sammen med lærere og andre ansvarspersoner den lange ruta fra Seierstenområdet til Bankløkka hvor oppskjørtede foreldre, tradisjonen tro, strevde med å finne ungene i virvaret.
Uteserveringene fyltes raskt opp etter at toget var over, og på Lehmannbrygga stod en russebuss med den bråkete motoren i gang, men det var ikke nok for innehaverne som spedde på med lydforurensning i megaklassen mens de hadde pic nic på busstaket og generøst kastet russekort til ungene og tomme colabokser på bakken.
Deretter overtok barnehagene og skolene med leker og underholdning og is og pølser og drikke i massevis.
På Folkvang var det familietog og tale for dagen, og Dal skole hadde barnetog klokka 1400 og tale av rektor, og deretter andre festligheter til klokka 1700.
Hvordan borgertoget var, fikk vi ikke med oss, for da hadde våre gamle bein gjort sitt for dagen, så det er vi spent på å lese i om morgendagens aviser.

Ingen kommentarer: