mandag 7. januar 2008

Så kom snøen


Slik så det ut i fjor. Altså ingen mangel på snø. Etter
de siste dagenes snøfall, er vi snart der igjen.
Klikk på bildet så får du en større versjon.
Så kom snøen.

Noen er sikkert glade. Å base i snøen og prøve ski, kjelke, akebrett og sparkstøtting er morsomt både for små og store.

Vi som må måke for å komme ut med bilen, er ikke fullt så fornøyde. Jeg er tilbøyelig til å se på snømåking som mosjon, og det er jo sunt, men det kan bli for mye av det gode.

De som mener at klimaendringene har tatt fra oss vinteren og snøen, kan komme til meg. Her kan de helt gratis hente snø - på "rot" så å si. De må laste den opp sjøl, og det må gjøres for hånd for jeg vil ikke ha tunge kjøretøyer med brutale snøskuffer av metall på steinbelegningen. Og snøkantene må være rette! Snømåking er håndarbeid, og resultatet skal være en estetisk nytelse.

Trærne bøyer seg under vekten av snøen, og har det ikke godt akkurat nå. Det varer imidlertid sannsynligvis ikke så lenge. Temperaturen ligger rundt 0 og i grana utenfor kjøkkenvinduet blir småfuglene stadig skremt bort fra kokosnøtta, brødet og meisbollene av snø som raser ned.

Om noen dager er det sikkert bart igjen.

Eller nesten bart, for da er det nok holkas tur. For oss som ikke er helt unge lenger, er den verre enn snøen. Når snøen først skal bort, bør den defor smelte raskt og uten at isen får tid til å ta over.
w

Ingen kommentarer: