torsdag 31. mars 2011

Drittlei?


Foto: Kay Olav Winther d.e. © Klikk på bildene for å se større versjon

Fuglene skiter og båteierne fortviler, men det behøver de ikke. Det fins hjelp å få.


Fugleskremmeren "Drittlei" kan holde fuglene unna båten din, påstås det. Kanskje forsøket verdt?

Telefonen ringer, og Andreas Frivoll er på tråden.

- Jeg har lest det du skriver om fugler som skiter ned båtene i Båthavna i Drøbak, sier han. - Du synes at det er rart at ingen har oppfunnet et fugleskremsel som holder fuglene unna ved hjelp av høyfrekvent lyd.

- Ja, er ikke det merke...

- Det er oppfunnet! Faren min har laget fugleskremmeren "Drittlei". Du finner opplysninger om den på nettsiden http://www.drittlei.info/

- Det er det nok mange båteiere som blir glad for å høre, men skremmeren er kanskje plagsom for omgivelsene? I Båthavna bor folk ganske tett innpå båtene.

- Lyden står ikke på hele tiden. Den aktiveres når noen - dvs. en fugl - kommer innenfor den sonen som skremmeren er innstilt på. Når fuglen letter, slås skremmeren av igjen. Dessuten er lyden i seg selv beskjeden. Den vil neppe være til plage. Men fuglene liker den ikke. Gå inn på nettsidene og finn flere opplysninger, sier Frivoll.

Kanskje er problemet løst? Ikke vet jeg, men har du båt og er plaget av fuglemøkk, kunne det kanskje være en tanke å undersøke nærmere? Men ikke glem at naboene ikke må utsettes for lydterror. Verken sommer eller vinter. Natt eller dag.

Ingen kommentarer: