søndag 1. august 2010

Tøffetoget en suksess

Foto: Kow d.e. 2407010 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Tøffetoget er blitt en attraksjon i sommer-Drøbak. Sight-seeing-turene er populære, og den gratis passasjerfrakten mellom Seiersten og Drøbak på lørdagene i juli har vært en suksess. Togfører Johansen er fornøyd, men forlenger gjerne avtalen med kommunen om passasjerfrakt mellom Drøbak og Seiersten.

Ordningen med parkering på Seiersten og gratistur med Tøffe-toget fram og tilbake til Drøbak sentrum er blitt en suksess.
Det skal både Frogn kommune som betaler for ordningen, og togeier og togfører Eddy Marvin Johansen ha ros og takk for.

Mer populært enn forventet
Under Havnebluesarrangementet har pågangen fra folk som ønsker skyss for å spare føtter og kreftene til vandring i sentrum, vært særdeles stor.
- Langt større enn jeg forutså, kan togfører Johansen meddele.
Dette skyldes trolig flere ting. Det fine Havnebluesarrangementet med aktiviteter og begivenheter for små og store. Selvfølgelig.
Det - relativt! - fine været vi har hatt noen lørdager - inne i mellom alt regnværet.
At folk vet at Bankløkka erfaringsmessig er stappfull fra tidlig på dagen.
Og at togtilbudet etter hvert er blitt kjent og innkjørt og kan kalkuleres inn i dagsprogrammet og derfor gjør det unødvendig å slepe motvillige og slitne barn ned og opp bakkene fra Seiersten.
Og unødvendig for de noe eldre å overbelaste sine alderstegne knær i Drøbaks dryge bakker.
Og sist, men slett ikke minst: At togturen i seg selv er en attraksjon og en begivenhet for de yngste!

August er også en sommermåned
Men nå er ordningen med skyss mellom Seiersten og Drøbak sentrum over. For i år. Nå skal Tøffetoget bare kjøre sightseeingturer. Fra sitt utgangspunkt ved Julehuset.
Kanskje i tidligste laget å avlyse sommeren.
For august er vanligvis en fin sommermåned på våre kanter. Mange har fortsatt ferie. Skolene har ikke begynt ennå. Det kan fortsatt bli badevær. Og stor pågang av bilister som vil besøke perlen ved Oslofjorden. Opplevelsessugne barnefamilier. Og eldre som gjerne etterlater bilen på Seiersten, men trenger hjelp til å komme ned og opp bakkene.
Parkeringskapasiteten på Bankløkka, og andre steder i sentrum hvor det er lov til å sette fra seg bilen, er begrenset. I forhold til behovet. Det er noe alle vet.
Derfor bør kommunen overveie om ikke avtalen med togfører Johansen og Tøffetoget kan forlenges til å omfatte et par-tre lørdager til. Eller hele helger.
Togfører Johansen har kapasitet. Og er villig.

Et levende Drøbak
Det er altså opp til kommunen å ta på spanderbuksene og bidra til å øke mulighetene for sommerturisme, handel, inntjening og et fortsatt levende sentrum i Drøbak. Hvor flere av aktørene skal leve hele året på de inntektene de henter inn om sommeren.
Derfor må politikerne ikke være knipne, men bidra til å gjøre Thomas Ledins ord til skamme når han hevder at "Sommaren är kort. Det mesta rägnar bort."
Hvilken lokalpolitiker - eller hvilket parti - tar saken?

Ingen kommentarer: