Båthavna dannet en malerisk, maritim ramme om familie-underholdningen som var en del av Havnebluesarrangementet.
Salgs- og demonstrasjonsbodene stod tett i tett i Havnegata fra Carlsebakken til Kroketønna, og plassen ved Skvulpen, foran Tento samt Molo B var full av aktivitetstilbud for store og små.
Mange lurte nok på hvordan det ville gå med bluesfestivalen i Drøbak da pionerene Laila Skoglund og Petter Ingebretsen kastet inn håndkledet.
Men det var ingen grunn til bekymring, skulle det vise seg. Nye krefter stod klare til å overta og utvikle arrangementet videre.
Årets arrangement var ei fjør i hatten for så vel arrangørene som Drøbak - og for lokalmiljøet forøvrig.
En genistrek
Utvidelsen fra ren musikkfest til et familiearrangement med så vel kommersielle som underholdende bidrag, viste seg å være en genistrek. Intet mindre.
Som selvfølgelig kunne regnet bort. Men lykken stod den kjekke bi.
Suksessen kan neppe overgås. Men bør gjentas og bli et fast sommerinnslag i det mangfoldige registeret av opplevelser som Drøbak kan by sine besøkende.
Savner riksmediene
Om musikkopplevelsene ble som forventet, vet jeg ikke. Men lokalavisene er fulle av lovord. Om programmet. Om musikken. Og om arrangørene.
Da får vi tro at alt er vel og bra.
Men hvor var riksmediene?
Er det jeg som ikke har fulgt godt nok med? Eller glimret TV-kanaler og riksaviser med sitt fravær? På forhånd? Og under arrangementets gang?
Havneblues i Drøbak er ikke "Notodden light". Men et arrangement, et miljø og en opplevelse som man ikke får noe annet sted.
Dette var stort. I lille Drøbak.
Det bør mediene innse. Og ta konsekvensen av.
For Havneblues er et arrangement som bør ha appell langt ut over Drøbak, Frogn og Follo.
Penger i kassa?
For tydelighetens skyld: Dette var en kjempesuksess. Sett fra publikums side.
Forhåpentlig også sett fra arrangørenes side. De må ha nedlagt et formidabelt forarbeid.
Alt på dugnadsbasis, uttaler talsmann Eivind Smith, som opplyser at et eventuelt overskudd uavkortet går til Drøbak Blues Club og Drøbak Båtforening.
La oss håpe at de glade optimistene i disse klubbene, samt alle deres frivillige og flittige hjelpere, ikke blir skuffet og sitter igjen med skjegget i postkassa og må ta til takke med underskudd og ergrelser som betaling for entusiasme, pågangsmot og utrettelig arbeid.
Og: Jeg forutsetter at gode økonomiske erfaringer gir arrangørene mot og lyst til å gjenta suksessen.
Når pengene i kisten klinger, ideer til senere års arrangementer ut av hodene springer.
Håper jeg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar